Рецепти смачних і корисних страв з креветками стають дуже популярними, тому так часто готують їх на різні свята. Пропонуємо добірку кращих рецептів з фото з цих морепродуктів, які можна приготувати на Новий рік 2021 та інші свята.
Закуска з креветками на Новий рік
Скоро нагрянуть гості, а часу на приготування закусок зовсім мало? Приготуйте закуску з креветками всього за 15 хвилин і приємно здивуєте своїх гостей і домочадців. Така закуска стане справжньою прикрасою святкового столу.
Інгредієнти:
- багет або білий хліб;
- 2 авокадо;
- 10 тигрових креветок;
- 1 лимон;
- олія соняшникова;
- 2 столові ложки вершкового сиру;
- сіль, перець мелений – за смаком;
- половина стручка гострого перцю;
- 1 зубчик часнику.
Приготування:
- Два стиглих авокадо розрізати на половинки, акуратно видалити кісточки, очистити від шкірки. М’якоть порізати великими шматочками і викласти в чашу для блендера.
- Додати до авокадо дві столові ложки вершкового сиру, сіль і перець мелений за смаком, видавити сік лимона.
- Збити всі інгредієнти до отримання однорідної суміші.
- Отриману суміш перекласти в кулінарний мішок і надіти насадку «зірочка».
- Тигрові креветки викласти в киплячу воду. Довести до кипіння весь вміст і отримати готові креветки за допомогою шумівки.
- Охолодити відварені морепродукти при кімнатній температурі, очистити від голів та панцирів.
- Розігріти в сковороді олію, викласти дрібно порізаний часник і гострий перець без насіння. Обсмажити близько двох хвилин, після чого викласти очищені креветки. Видавити сік половинки лимона, посолити і поперчити за смаком. Залишився лимон порізати і викласти до морепродуктів.
- Обсмажувати протягом ще однієї хвилини. Викласти весь вміст в окрему миску і остудити.
- Багет порізати тонкими скибочками, обсмажити з двох боків в рослинній олії до появи золотистої скоринки.
Поверх кожного обсмаженої скибочки багета акуратно видавити з кулінарного мішка суміш з авокадо і вершкового сиру. Зверху викласти по одній обсмаженій креветці, прикрасити зеленню і подати до столу.
Креветки темпура
Темпура – це класичне блюдо японської кухні і, якщо ви не знаєте, що приготувати на Новий рік 2021, тоді варто звернути увагу на цей рецепт з креветками. Плануєте готувати креветки темпура? У цьому рецепті з фото краще використовувати світле пиво або біле вино.
Інгредієнти:
- 7-12 тигрових креветок;
- 125 мл води;
- 100 грамів борошна темпурной для кляру;
- 100 грамів сухарів панірувальних;
- 500 мл соняшникової олії;
- 100 грамів борошна темпурной для обвалювання;
- 100 грамів горіхового соусу.
Приготування:
- Креветки тигрові очистити від панцирів, відрізати голову. Видалити кишечник.
- Для приготування кляра змішати 125 мілілітрів води і 100 грам борошна темпурной. Весь вміст перемішати до отримання однорідної суміші.
- Взяти одну креветку, помістити в борошно і обваляти з усіх боків. Після чого акуратно дістати і покласти в підготовлений кляр.
- Витягнути креветку з кляру і помістити в ємність з панірувальними сухарями, обваляти з усіх боків. Таку операцію треба повторити з усіма рештою креветками.
- Налити в сотейник соняшникову олію, розігріти на середньому вогні до температури 70 градусів.
- У киплячу олію помістити всі креветки в паніровці. Обсмажувати до появи золотистої скоринки. Подавати креветки до столу разом з горіховим соусом.
Салат «Цезар» з креветками і томатами
Цей класичний салат відрізняється від інших подібних закусок своїм вишуканим смаком і простотою приготування. Страва буде відмінно виглядати на святковому столі. Воно добре поєднується з відвареним рисом, овочевими гарнірами і блюдами з риби.
Інгредієнти:
- 2 скибочки білого хліба;
- 200 грамів креветок;
- 5 помідорів черрі;
- 5 перепелиних яєць;
- 3 столові ложки тертого сиру пармезан;
- 8 листків салату;
- 2 зубчики часнику;
- 6 столових ложок оливкової олії;
- 1 чайна ложка діжонської гірчиці в зернах;
- 2/3 столові ложки вустерського або соєвого соусу;
- сіль – за смаком.
Приготування:
- Олія оливкова налити в окрему миску, змішати з дрібно нарізаним часником.
- З скибочок білого хліба зрізати всі скоринки, порізати невеликими кубиками м’якоть, викласти на розігріту суху сковороду. Полити зверху столовою ложкою оливкової олії з додаванням часнику. Обсмажувати до появи золотистої скоринки. Почекати, поки сухарики охолонуть при кімнатній температурі.
- Розморозити варено-морожені креветки, опустивши в окріп з додаванням щіпки солі. Після чого морепродукти вийняти за допомогою шумівки, перекласти в миску, полити соком половинки лимона і оливковою олією з часником.
- В оливкову олію додати соєвий або вустерський соус, кілька ложок соку лимона і діжонську гірчицю. Заправку гарненько перемішати ложкою і на деякий час відставити в сторону.
- Порізати великими шматочками або порвати руками листя салату, викласти в глибокий салатник.
- Відварити до готовності перепелині яйця, очистити і розрізати на половинки. Промити під проточною водою помідори також порізати на половинки. Разом з нарізаними яйцями відправити в миску з салатом.
- Натертий пармезан також додати до решти інгредієнтів.
- Креветки викласти на сковороду з оливковою олією і обсмажити з двох сторін до готовності.
Готовий салат викласти на красиву плоску тарілку, зверху покласти обсмажені сухарі. Рівномірно розподілити креветки і рясно посипати тертим пармезаном.
Салат з кальмаром і креветками
Смачний салат з морепродуктів готується за новим рецептом з фото. Це дуже вдале поєднання креветок і кальмарів з хрусткою зеленню і овочами. Такий рецепт з креветками буде до речі на Новий рік 2021. Замість жирного майонезу салат можна заправити соусом на основі часнику і петрушки.
Інгредієнти:
- 150 г очищених креветок;
- 16 штук маслин;
- 200 г кальмарів;
- 100 грамів листя салату;
- 10 помідорів черрі.
Для соусу:
- 1 пучок свіжої петрушки;
- 2 зубчики часнику;
- 4 столові ложки соєвого соусу;
- 5 столових ложок соняшникової олії;
- 1 столова ложка соку лимона;
- 1 чайна ложка цукру.
Приготування:
- Для приготування соусу часник очистити від лушпиння, натерти на тертці.
- Промити під проточною водою зелень петрушки і дрібно порубати.
- Додати цукровий пісок і перетерти в кашку за допомогою ножа прямо на столі.
- Отриману кашку із зелені перекласти в окрему ємність, додати соняшникову олію, подрібнений часник, соєвий соус і лимонний сік. Всі інгредієнти змішати до однорідності.
- Попередньо відварити креветки і кальмари, охолодити при кімнатній температурі. Великі креветки розрізати на дві частини, кальмари порізати тонкими кільцями.
- Помідори черрі розрізати на половинки.
- Краще подавати салат на великому плоскому блюді. Помістити в центр блюда високий скляний стакан. Викласти навколо склянки промите листя салату.
- Зверху рівномірно викласти порізані кальмари і креветки.
- Далі довільно розкласти помідори черрі. Після чого помістити зверху оливки без кісточок.
- Перед подачею перемішати соус з петрушки, вилити в соусник.
Перед подачею готового страви до столу полити салат соусом і прикрасити зеленню.
Креветки з шинкою та ананасами в духовці
Любителям незвичайних поєднань напевно припаде до смаку цей рецепт з креветками, який можна приготувати на Новий рік 2021. Дуже оригінальна і в той же час проста в приготуванні закуска. Запікати креветки по цьому рецепту з фото можна в одній ємності, так і в порційних кокотницях.
Інгредієнти:
- 200 грамів креветок;
- 2 шматочки консервованого ананаса;
- 150 г варено-копченої шинки;
- 1 чайна ложка соняшникової олії;
- 5 г імбиру.
Приготування:
- Першим ділом потрібно розігріти духовку до температури 180 градусів.
- Порізати невеликими кубиками шинку. Скибочки повинні бути приблизно співмірними з товщиною морепродуктів.
- Консервовані шматочки ананаса порізати такими ж кубиками, як і шинку.
- Імбир очистити від шкірки, видавити сік за допомогою часникодавки. Попередньо відварені і очищені креветки змішати з ананасами, шинкою і соком імбиру.
Отриману суміш розкласти по порційних формочках. Помістити в розігріту духовку і випікати близько 10 хвилин на середньому рівні. Готову закуску посипати зеленню і подати до столу.
Креветки, запечені в цукіні
Любителям морепродуктів напевно сподобається така незвичайна і дуже ніжна закуска. Поєднання запечених морепродуктів і вершкового соусу виходить просто неймовірно смачним. Таке блюдо можна подати на будь-яке свято або приготувати на обід або вечерю в якості ситної закуски.
Інгредієнти:
- 3 помідори;
- 3 цукіні;
- 70 мл вершків;
- 50 грамів вершкового сиру;
- чебрець – за смаком;
- 200 грамів заморожених креветок;
- 2 столові ложки оливкової олії;
- 1 червона цибулина;
- сіль, мелений перець – за смаком.
Приготування:
- Цукіні промити під проточною водою і розрізати вздовж навпіл.
- За допомогою столової ложки акуратно вискребти всю м’якоть, залишаючи стінки 0,7 мм.
- Половинки розрізаних кабачків наколоти виделкою, посипати меленим перцем і сіллю.
- Зробити хрестоподібні надрізи на томатах і обдати їх окропом. Очистити овочі від шкірки і порізати невеликими кубиками.
- Червону цибулину почистити від лушпиння і нарізати чверть кільцями.
- Розігріти оливкову олію, викласти цибулю і обсмажити близько 5 хвилин. Додати подрібнену м’якоть цукіні і дрібно порізані помідори, обсмажувати ще 5 хвилин.
- До овочів влити вершки і вершковий сир, весь вміст довести до кипіння. Зняти сковороду з плити, додати попередньо відварені креветки, мелений перець, сіль і посипати чебрецем.
- Отриманою сумішшю нафарширувати човники з цукіні. Змастити форму олією і викласти човники з начинкою. Помістити в розігріту духовку і запікати протягом 15 хвилин. Подавати готову закуску краще в гарячому вигляді.
Ось такі смачні і оригінальні рецепти з креветками можна приготувати на Новий рік 2021. За бажанням представлені рецепти з фото можна видозмінювати по своєму смаку, додаючи інші інгредієнти і спеції.