Рецепти з креветками на Новий рік 2021

Рецепти смачних і корисних страв з креветками стають дуже популярними, тому так часто готують їх на різні свята. Пропонуємо добірку кращих рецептів з фото з цих морепродуктів, які можна приготувати на Новий рік 2021 та інші свята.

Закуска з креветками на Новий рік

Скоро нагрянуть гості, а часу на приготування закусок зовсім мало? Приготуйте закуску з креветками всього за 15 хвилин і приємно здивуєте своїх гостей і домочадців. Така закуска стане справжньою прикрасою святкового столу.

Інгредієнти:

  • багет або білий хліб;
  • 2 авокадо;
  • 10 тигрових креветок;
  • 1 лимон;
  • олія соняшникова;
  • 2 столові ложки вершкового сиру;
  • сіль, перець мелений – за смаком;
  • половина стручка гострого перцю;
  • 1 зубчик часнику.

Приготування:

  • Два стиглих авокадо розрізати на половинки, акуратно видалити кісточки, очистити від шкірки. М’якоть порізати великими шматочками і викласти в чашу для блендера.

  • Додати до авокадо дві столові ложки вершкового сиру, сіль і перець мелений за смаком, видавити сік лимона.
  • Збити всі інгредієнти до отримання однорідної суміші.

  • Отриману суміш перекласти в кулінарний мішок і надіти насадку «зірочка».

  • Тигрові креветки викласти в киплячу воду. Довести до кипіння весь вміст і отримати готові креветки за допомогою шумівки.
  • Охолодити відварені морепродукти при кімнатній температурі, очистити від голів та панцирів.

  • Розігріти в сковороді олію, викласти дрібно порізаний часник і гострий перець без насіння. Обсмажити близько двох хвилин, після чого викласти очищені креветки. Видавити сік половинки лимона, посолити і поперчити за смаком. Залишився лимон порізати і викласти до морепродуктів.

  • Обсмажувати протягом ще однієї хвилини. Викласти весь вміст в окрему миску і остудити.
  • Багет порізати тонкими скибочками, обсмажити з двох боків в рослинній олії до появи золотистої скоринки.

Поверх кожного обсмаженої скибочки багета акуратно видавити з кулінарного мішка суміш з авокадо і вершкового сиру. Зверху викласти по одній обсмаженій креветці, прикрасити зеленню і подати до столу.

Креветки темпура

Темпура – це класичне блюдо японської кухні і, якщо ви не знаєте, що приготувати на Новий рік 2021, тоді варто звернути увагу на цей рецепт з креветками. Плануєте готувати креветки темпура? У цьому рецепті з фото краще використовувати світле пиво або біле вино.

Інгредієнти:

  • 7-12 тигрових креветок;
  • 125 мл води;
  • 100 грамів борошна темпурной для кляру;
  • 100 грамів сухарів панірувальних;
  • 500 мл соняшникової олії;
  • 100 грамів борошна темпурной для обвалювання;
  • 100 грамів горіхового соусу.

Приготування:

  • Креветки тигрові очистити від панцирів, відрізати голову. Видалити кишечник.

  • Для приготування кляра змішати 125 мілілітрів води і 100 грам борошна темпурной. Весь вміст перемішати до отримання однорідної суміші.
  • Взяти одну креветку, помістити в борошно і обваляти з усіх боків. Після чого акуратно дістати і покласти в підготовлений кляр.
  • Витягнути креветку з кляру і помістити в ємність з панірувальними сухарями, обваляти з усіх боків. Таку операцію треба повторити з усіма рештою креветками.

  • Налити в сотейник соняшникову олію, розігріти на середньому вогні до температури 70 градусів.
  • У киплячу олію помістити всі креветки в паніровці. Обсмажувати до появи золотистої скоринки. Подавати креветки до столу разом з горіховим соусом.

Салат «Цезар» з креветками і томатами

Цей класичний салат відрізняється від інших подібних закусок своїм вишуканим смаком і простотою приготування. Страва буде відмінно виглядати на святковому столі. Воно добре поєднується з відвареним рисом, овочевими гарнірами і блюдами з риби.

Інгредієнти:

  • 2 скибочки білого хліба;
  • 200 грамів креветок;
  • 5 помідорів черрі;
  • 5 перепелиних яєць;
  • 3 столові ложки тертого сиру пармезан;
  • 8 листків салату;
  • 2 зубчики часнику;
  • 6 столових ложок оливкової олії;
  • 1 чайна ложка діжонської гірчиці в зернах;
  • 2/3 столові ложки вустерського або соєвого соусу;
  • сіль – за смаком.

Приготування:

  • Олія оливкова налити в окрему миску, змішати з дрібно нарізаним часником.
  • З скибочок білого хліба зрізати всі скоринки, порізати невеликими кубиками м’якоть, викласти на розігріту суху сковороду. Полити зверху столовою ложкою оливкової олії з додаванням часнику. Обсмажувати до появи золотистої скоринки. Почекати, поки сухарики охолонуть при кімнатній температурі.

  • Розморозити варено-морожені креветки, опустивши в окріп з додаванням щіпки солі. Після чого морепродукти вийняти за допомогою шумівки, перекласти в миску, полити соком половинки лимона і оливковою олією з часником.

  • В оливкову олію додати соєвий або вустерський соус, кілька ложок соку лимона і діжонську гірчицю. Заправку гарненько перемішати ложкою і на деякий час відставити в сторону.

  • Порізати великими шматочками або порвати руками листя салату, викласти в глибокий салатник.
  • Відварити до готовності перепелині яйця, очистити і розрізати на половинки. Промити під проточною водою помідори також порізати на половинки. Разом з нарізаними яйцями відправити в миску з салатом.

  • Натертий пармезан також додати до решти інгредієнтів.
  • Креветки викласти на сковороду з оливковою олією і обсмажити з двох сторін до готовності.

Готовий салат викласти на красиву плоску тарілку, зверху покласти обсмажені сухарі. Рівномірно розподілити креветки і рясно посипати тертим пармезаном.

Салат з кальмаром і креветками

Смачний салат з морепродуктів готується за новим рецептом з фото. Це дуже вдале поєднання креветок і кальмарів з хрусткою зеленню і овочами. Такий рецепт з креветками буде до речі на Новий рік 2021. Замість жирного майонезу салат можна заправити соусом на основі часнику і петрушки.

Інгредієнти:

  • 150 г очищених креветок;
  • 16 штук маслин;
  • 200 г кальмарів;
  • 100 грамів листя салату;
  • 10 помідорів черрі.

Для соусу:

  • 1 пучок свіжої петрушки;
  • 2 зубчики часнику;
  • 4 столові ложки соєвого соусу;
  • 5 столових ложок соняшникової олії;
  • 1 столова ложка соку лимона;
  • 1 чайна ложка цукру.

Приготування:

  • Для приготування соусу часник очистити від лушпиння, натерти на тертці.
  • Промити під проточною водою зелень петрушки і дрібно порубати.
  • Додати цукровий пісок і перетерти в кашку за допомогою ножа прямо на столі.
  • Отриману кашку із зелені перекласти в окрему ємність, додати соняшникову олію, подрібнений часник, соєвий соус і лимонний сік. Всі інгредієнти змішати до однорідності.

  • Попередньо відварити креветки і кальмари, охолодити при кімнатній температурі. Великі креветки розрізати на дві частини, кальмари порізати тонкими кільцями.

  • Помідори черрі розрізати на половинки.
  • Краще подавати салат на великому плоскому блюді. Помістити в центр блюда високий скляний стакан. Викласти навколо склянки промите листя салату.

  • Зверху рівномірно викласти порізані кальмари і креветки.
  • Далі довільно розкласти помідори черрі. Після чого помістити зверху оливки без кісточок.

  • Перед подачею перемішати соус з петрушки, вилити в соусник.

Перед подачею готового страви до столу полити салат соусом і прикрасити зеленню.

Креветки з шинкою та ананасами в духовці

Любителям незвичайних поєднань напевно припаде до смаку цей рецепт з креветками, який можна приготувати на Новий рік 2021. Дуже оригінальна і в той же час проста в приготуванні закуска. Запікати креветки по цьому рецепту з фото можна в одній ємності, так і в порційних кокотницях.

Інгредієнти:

  • 200 грамів креветок;
  • 2 шматочки консервованого ананаса;
  • 150 г варено-копченої шинки;
  • 1 чайна ложка соняшникової олії;
  • 5 г імбиру.

Приготування:

  1. Першим ділом потрібно розігріти духовку до температури 180 градусів.
  2. Порізати невеликими кубиками шинку. Скибочки повинні бути приблизно співмірними з товщиною морепродуктів.
  3. Консервовані шматочки ананаса порізати такими ж кубиками, як і шинку.
  4. Імбир очистити від шкірки, видавити сік за допомогою часникодавки. Попередньо відварені і очищені креветки змішати з ананасами, шинкою і соком імбиру.

Отриману суміш розкласти по порційних формочках. Помістити в розігріту духовку і випікати близько 10 хвилин на середньому рівні. Готову закуску посипати зеленню і подати до столу.

Креветки, запечені в цукіні

Любителям морепродуктів напевно сподобається така незвичайна і дуже ніжна закуска. Поєднання запечених морепродуктів і вершкового соусу виходить просто неймовірно смачним. Таке блюдо можна подати на будь-яке свято або приготувати на обід або вечерю в якості ситної закуски.

Інгредієнти:

  • 3 помідори;
  • 3 цукіні;
  • 70 мл вершків;
  • 50 грамів вершкового сиру;
  • чебрець – за смаком;
  • 200 грамів заморожених креветок;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • 1 червона цибулина;
  • сіль, мелений перець – за смаком.

Приготування:

  • Цукіні промити під проточною водою і розрізати вздовж навпіл.
  • За допомогою столової ложки акуратно вискребти всю м’якоть, залишаючи стінки 0,7 мм.
  • Половинки розрізаних кабачків наколоти виделкою, посипати меленим перцем і сіллю.

  • Зробити хрестоподібні надрізи на томатах і обдати їх окропом. Очистити овочі від шкірки і порізати невеликими кубиками.
  • Червону цибулину почистити від лушпиння і нарізати чверть кільцями.
  • Розігріти оливкову олію, викласти цибулю і обсмажити близько 5 хвилин. Додати подрібнену м’якоть цукіні і дрібно порізані помідори, обсмажувати ще 5 хвилин.

  • До овочів влити вершки і вершковий сир, весь вміст довести до кипіння. Зняти сковороду з плити, додати попередньо відварені креветки, мелений перець, сіль і посипати чебрецем.

  • Отриманою сумішшю нафарширувати човники з цукіні. Змастити форму олією і викласти човники з начинкою. Помістити в розігріту духовку і запікати протягом 15 хвилин. Подавати готову закуску краще в гарячому вигляді.

Ось такі смачні і оригінальні рецепти з креветками можна приготувати на Новий рік 2021. За бажанням представлені рецепти з фото можна видозмінювати по своєму смаку, додаючи інші інгредієнти і спеції.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь