Розбірний пиріг з сиром і родзинками

Сир з родзинками — улюблена начинка для випічки моєї бабусі. Але не тільки ватрушки вона нею начиняла. Як зараз пам’ятаю: залітаємо ми з братом з двору на кухню, а на столі пашить жаром розбірний пиріг з сиром і родзинками. Відірвали по 2 пелюстки — і далі грати.

Звичайно, в моєму дитинстві ці ласощі виглядали простіше. Нинішніх дітей в першу чергу потрібно дивувати зовнішнім виглядом, а потім вже смаком. Саме тому я озброїлася фігурним ножем. Тільки подивіться, який розбірний пиріг у мене з ним виходить!

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
60 хвДрук
  • Молоко підігрійте до теплого стану. Злийте його в глибоку миску. Додайте дріжджі і 2 ст. л. цукру. Перемішайте і накрийте суміш харчовою плівкою. Залиште її хвилин на 10.
  • Через деякий час додайте в опару яйце і трохи солі. Перемішайте масу до однорідності. Просійте в миску борошно і додайте розм’якшене вершкове масло. Замісіть тісто.
  • Тісто в мисці накрийте плівкою. Залиште його в теплому місці на годину. В цей час зробіть начинку. В окремій мисці змішайте один жовток з сиром, залишками цукру і лимонною цедрою.
  • Розімніть масу до однорідності. Вмішайте в неї родзинки і перемішайте. Стільницю змастіть маслом. На неї викладіть тісто. Розділіть його на 8-9 шматочків. Кожен скачайте в кулю.
  • Кульки розкачайте в круглі пласти. На кожному зробіть надріз від краю до центру. З одного боку викладіть ложку начинки. Загорніть її в тісто до половини, надаючи форму ріжка.
  • На тісті, що залишилося зробіть хвилеподібні надрізи. Поверніть ріжок повністю. І так з кожним пластом тіста. Заготовки викладіть в круглу форму, змащену маслом.
  • Закрийте їх рушником і залиште хвилин на 20. Змастіть пиріг сметаною, змішаної з жовтком. Готуйте випічку в розігрітій до 170 градусів духовці 40 хвилин.

Такий розбірний пиріг особисто мені нагадує квітку. Кожен раз приємно, коли його пелюстки зі швидкістю світла розлітаються під час вечері. Пирогом люблять поласувати діти, не відмовляють собі в задоволенні і дорослі. Ви просто зобов’язані випробувати цей рецепт!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь