Такий розсольник виходить поживним та ситним, незважаючи на пісність бульйону – по суті, бульйон овочевий. Кислинка солоних огірків та аромат грибів роблять його особливо смачним.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вода 2 л.
- Гриби сушені 250 гр.
- Перлова крупа ½ ст.
- Огірок солені 2 шт.
- Картопля 3 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Розсіл огірковий ½ ст.
- Спеції та Приправи за смаком
- Сіль за смаком
- Рослинна олія для смаження
- Зелень для прикрас
На порцію
Калорії: 97 ккал
Білки: 3.6 г
Жири: 4.6 г
Вуглеводи: 9.1 г
Кроки
- Готувати розсольник з грибами та перлівкою просто! Перлову крупу промити, помістити в каструлю, залити холодною водою і залишити на 2 години. Попереднє замочування дозволить скоротити загальний час варіння перловки.
- Сушені гриби (наприклад, лисички) промийте, залийте гарячою водою та залиште на 30 хвилин. Після цього злийте настій і поріжте гриби на шматочки. У розсольнику можна використовувати гриби та іншої якості – заморожені чи свіжі. Якщо ви використовуєте заморожені, необхідно дістати їх з морозилки, розморозити, порізати і злегка обсмажити. Свіжі гриби (наприклад, печериці) також краще перед заправкою розсольника обсмажити.
- Переходимо до овочів. Картоплю та моркву слід очистити та порізати (моркву можна натерти на тертці). З цибулі приберіть лушпиння і дрібно наріжте.
- Із замоченої перловки злийте воду, наберіть чисту і поставте каструлю на вогонь. Перлову крупу варіть на помірному вогні. Посолити.
- Коли крупа стане м’якшою, відправте в каструлю нарізану картоплю.
- Гриби також поміщаємо варитись у каструлю.
- Дрібно наріжте головний інгредієнт розсольника – солоні огірки.
- На олії в сковороді обсмажте нарізані овочі – цибулю і моркву. Починайте обсмажування з цибулі, додавши до нього терту моркву. Коли овочі досягнуть стану м’якості, надішліть солоні огірки. Усі разом тушкуйте близько 3 хвилин.
- Всипаємо овочі в каструлю, потім вливаємо огірковий розсіл. Перед його додаванням можна спробувати розсольник на смак, якщо він буде досить вираженим, від розсолу можна утриматися. Додайте спеції – лавровий лист та перець-горошок. Дайте розсольнику закипіти, поваріть ще кілька хвилин і вимикайте конфорку.
- Дайте супу настоятися бодай 15 хвилин. Вимийте свіжу зелень, покришіть та порційно прикрашайте ними тарілки з розсольником.
Смачного!