Страви з кабачків дуже “легкі” і добре засвоюються, тому ідеально підходять для дієтичного харчування. Кабачок активно вбирає токсини і виводить їх з організму.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 2-3 шт.
- Майонез столовий молочний 2-3 ст. л.
- Кріп 50 гр.
- Часник 4 зуб.
- Оцет столовий 9% 3 ч. л.
- Рослинна олія 3 ст. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Кроки
- Вимиваємо вказану в рецепті кількість кабачків. Насухо витираємо продукт і нарізаємо слайсами (вони повинні бути не товще п’яти міліметрів). Якщо нарізати кабачки товстими скибочками, вони не згорнуться в рулетики, і не будуть тримати форму.
- Вливаємо в сковороду рослинну олію і підігріваємо її на включеній плиті пару хвилин. Акуратно викладаємо слайси на дно сковороди і обсмажуємо до рум’яності спочатку з одного, а потім з іншого боку.
- Вистилаємо дно великої тарілки паперовим рушником і викладаємо на нього в ряд обсмажені скибочки. Застеляємо поверх слайсів ще один шар рушників і викладаємо на них нову порцію кабачків. Рушники вберуть зайву рідину і жир.
- Вимиваємо пучок кропу. Струшуємо зайву рідину і нарізаємо зелень не дуже крупно. Зубчики часнику також подрібнюємо: спочатку очищаємо від лушпиння, а потім натираємо на дрібній тертці або видавлюємо через ковганку.
- Змішуємо інгредієнти в глибокій ємності: кріп, часник, майонез і оцет. Додаємо до маси сіль і перець за смаком. Знову все перемішуємо. Начинка для рулетиків готова.
- Змащуємо кожну скибочку тонким шаром начинки. Формуємо рулетики і при бажанні підсолюємо їх. Викладаємо блюдо на тарілку і подаємо до столу.
Приємного апетиту!