Салат “Дракончик” на Новий рік

Ось уже скоро 2024 рік – рік Дракона за східним календарем. А значить ми готуватимемо різноманітні закуски та салати для святкового столу. Ну і як не прикрасити новорічний стіл блюдом, прикрашеним у вигляді дракона. Адже такі тематичні салати та закуски одразу створюють святковий настрій і у дорослих, і у дітей. Ми ніби відразу поринаємо в казкову атмосферу і починаємо вірити, що саме цієї чарівної ночі все складатиметься найкращим чином. Цього разу вирішила приготувати салат “Олів’є” та сформувати його у вигляді симпатичної мордочки дракончика. Я пропоную свої ідеї оформлення, ви можете внести зміни в оформлення відповідно до своєї фантазії. Приготуйте смачний, апетитний салат “Дракончик” і нехай він зробить ваше свято просто чудовим!

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
1 год 5 хвДрук
  • Заздалегідь відварити до готовності, не очищаючи від шкірки, моркву та картоплю (на відварювання потрібно хвилин 25 з моменту закипання води, повністю готові овочі легко проколюватимуться виделкою). Варені овочі дістати з води, дати їм охолонути. Яйця теж потрібно зварити заздалегідь (на відварювання з моменту закипання води знадобиться 10 хвилин), потім залити їх дуже холодною водою, а після охолодження очистити. Зелену цибулю вимити. В якості основи для салату “Дракончик” ми готуватимемо “Олів’є”, тому всі інгредієнти потрібно нарізати на кубики, розмір яких приблизно дорівнює розміру консервованої горошини. На дрібні кубики нарізати яйця. Дрібно нарізати зелену (або очищену ріпчасту) цибулю.
  • Мариновані огірки та варену ковбасу теж нарізати на дрібні кубики.
  • Картоплю, що остигнула, очистити від шкірки і нарізати дрібно. З консервованого горошку злити рідину. У глибокій мисці з’єднати горошок, зелену цибулю, ковбасу, яйця, картоплю та огірки.
  • Заправити салат “Олів’є” на смак майонезом (або сметаною), підсолити. Якщо заправляєте сметаною, тоді, щоб зменшити кислотність сметани, можна додати щіпку цукру. Дуже багато майонезу (або сметани) не додавайте, салат має бути добре просоченим, але при цьому не вологим, тоді йому легко надати форму дракончику.
  • На плоску страву викласти салат “Олів’є” у вигляді мордочки дракона з крилами.
  • На дрібній тертці натерти сир. Зверху на дракона нанести сіточку з майонезу і поверх неї присипати натертий сир. Притиснути сир лопаткою, щоб поверхня салату вийшла досить рівною.
  • Крила дракончика сформувати із тонко нарізаних шматочків маринованого огірка, очі та брівки – з чорних маслин. Ріжки вирізати з відвареної моркви і прикрасити маслинами, носик зробити з маслин і шматочка огірочка, рот – з відвареної моркви. Салат одразу можна подавати до новорічного столу.

Ось такий чарівний новорічний салат “Олів’є” у вигляді дракона вийшов. Нехай наступний рік Дракона стане щасливим та позитивним для кожного з нас!

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь