Назва салату говорить сама за себе. Готується він у формі голови зайчика на новорічний стіл. Інгредієнти прості та доступні. У салаті використовуються обсмажені гриби з цибулею, які підготовлені заздалегідь. Просто печериці миєму, нарізаємо середніми шматочками. На сковорідці з додаванням рослинної олії обсмажуємо спочатку кілька хвилин дрібно нарізану цибулю, а після додаємо гриби. Смажимо 30 хвилин періодично помішуючи.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряча грудка 500 гр.
- Морква 2 шт.
- Картопля 3 шт.
- Печериці свіжі 200 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Твердий сир 200 гр.
- Куряче яйце 4 шт.
- Майонез столовий молочний 200 гр.
- Сіль за смаком
- Маслини для декору
- Цибуля зелена для декору
Кроки
- Відварну картоплю натираємо на тертці і викладаємо на тарілку першим шаром.
- Поливаємо майонезній сіточкою.
- Другим шаром викладаємо подрібнені відварне куряче філе. Теж змащуємо майонезом.
- Третім шаром йдуть обсмажені гриби з цибулею. Знову змащуємо майонезом.
- Моркву відварну натираємо на тертці і викладаємо на грибний шар. Змащуємо майонезом.
- Яйця відварюємо і очищаємо. Два білка залишаємо для прикраси. Решта яйця натираємо або нарізаємо. Викладаємо наступним шаром. Змащуємо майонезом.
- І останній шар з тертого сиру.
- Вушка викладаємо з яєчного білка.
- Носик, очі з маслин. Ротик з шматочка помідора, можна замінити відвареною морквою.
Смачного.