Салат “Цезар” – смачна легка страва, яка прикрасить ваш святковий стіл. Рецептів салату велика кількість, вони різняться в основному приготованим соусом. Я пропоную приготувати салат «Цезар» з пекінською капустою та особливою оригінальною заправкою.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста пекінська 300 гр.
- Черрі 6 шт.
- Куряче філе 1 шт.
- Огірок ½ шт.
- Сир Пармезан 70 гр.
- Сухарики 50 гр.
- Зелень за смаком
- Рослинна олія для смаження
- Для заправки:
- Сметана 10% за смаком
- Гірчиця порошок ¼ ч. л.
- Часник 2 зубці
- Лимонний сік 1 ч. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Почнемо готувати салат «Цезар» з пекінською капустою. Куряче філе добре промийте та обсушіть паперовими рушниками. Натріть улюбленими спеціями. Наріжте на маленькі шматочки. Розігрійте сковороду, налийте невелику кількість олії, викладіть куряче м’ясо і обсмажте до золотистої скоринки. Готове м’ясо перекладіть салатник.
- Пекінську капусту промийте під проточною водою, просушіть. Наріжте тонкими смужками. Перекладіть салатник.
- Приготуйте заправку салату. У миску зі сметаною додайте гірчицю, лимонний сік, спеції. Часник очистіть і видавіть через прес у соус. Добре перемішайте.
- Помідори та огірок ретельно вимийте. Помідори черрі розріжте на чотири частини. Огірок поріжте середніми за розміром шматочками. Нарізані овочі та половину сухариків перекладіть у салатник. Сир натріть на дрібній тертці і також відправте в салатник. Дрібно наріжте чисту зелень, додайте салатник. Викладіть заправлення. Добре перемішайте салат.
- На листя пекінської капусти порційно розкладіть готовий салат. Зверху прикрасьте сухариками, що залишилися. Їх можна приготувати самостійно. З білого хліба чи батона наріжте кубики. Викладіть на добре розігріту сковороду нарізаний хліб, періодично помішуючи, підсушіть сухарики. Такі сухарики можна приготувати у духовці на деку.
Смачного!