Салат “Виборзький” з яловичим язиком

Назва салату з яловичим язиком красива і гучна – «Виборзький». За смаком він схожий на традиційний «Олів’є» за рахунок маринованого огірка. У цей салат додаються обсмажені гриби з відвареним яйцем. Заправляється салат майонезним соусом. Язик для салату заздалегідь відварюється 2 години і до готовності в бульйоні з цибулею, морквою і лавровим листом.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
60 хвДрук
  • Насамперед потрібно підготувати в зазначеному в рецептурі кількості всі інгредієнти для цього салату.
  • Очищену від лушпиння цибулину нашаткувати маленькими кубиками і обсмажити до легкого золотистого кольору на розігрітій олії.
  • Гриби протерти вологою серветкою, нарізати тонкими слайсами і перекласти до обсмаженої цибулі.
  • Смажити печериці 12-15 хвилин на середньому вогні до повного випаровування грибного соку і золотистого кольору. Обсмажені гриби трохи посолити, перемішати і потім їх остудити.
  • Відварений яловичий язик нарізати тонкою соломкою і відразу перекласти в салатницю.
  • На таку ж соломку нашаткувати мариновані огірочки і перекласти в салатницю поверх язика.
  • Потім в салатницю додати обсмажені і охолоджені печериці з цибулею.
  • Білок відвареного яйця (жовток в салат не кладеться) нарізати соломкою і додати до решти інгредієнтів. Потім цю нарізку мінімум на 20 хвилин поставити в холодильник.
  • Охолоджений салат заправити ложкою майонезу, посолити, акуратно перемішати і спробувати за смаком.

«Виборзький» салат з яловичим язиком готовий. Його розкласти на застелені салатним листям порційні тарілки і подати до столу. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь