Салат «Яблучко» я вперше спробувала в гостях у мами моєї подруги. Спершу здалося, що переді мною стоїть знайома «Мімоза», але щось було не так. Я не втрималася і поцікавилася рецептом. Виявляється, це абсолютно різні салати, хоча через зовнішню схожість їх частенько плутають.
Рецепт салату “яблучко” бере свій початок ще в роки застою. Потім про закуску забули, пробуючи нові рецепти, що прийшли з-за кордону. А недавно салат з консервованою горбушею і яблуком знову знайшов популярність. Не дарма кажуть, що все нове — це добре забуте старе!
- Горбуша 250 гр.
- Куряче яйце 3 шт.
- Морква 2 шт.
- Майонез столовий молочний за смаком
- Цибуля ріпчаста ½ шт.
- Картопля 3 шт.
- Яблуко 1 шт.
- Зелень за смаком
- Попередньо відваріть яйця, картоплю і моркву.
- Дістаньте кісточки з консервованої горбуші і викладіть її в салатник. Покрийте рибу сіточкою майонезу.
- Подрібніть цибулю і викладіть її на рибний шар. Потім натріть картоплю на дрібній тертці, викладіть її і присоліть. Нанесіть майонезну сіточку.
- Очистіть яблуко від серцевини і шкірки, натріть на тертці і викладіть наступним шаром.
- Очистіть яйця, відокремте білки від жовтків і натріть перші на дрібній тертці. Викладіть їх поверх яблук і нанесіть майонезну сіточку.
- Натріть варену моркву і викладіть на білки. Змастіть сіточкою з майонезу.
- Останнім шаром викладіть подрібнений жовток. Прикрасьте салат зеленою цибулею.
Для приготування салату «Яблучко» вибирайте якісні консерви, адже риба — основа закуски. Яблуко потрібно буде велике і кисло-солодке. Смак фрукта вигідно підкреслить інші інгредієнти і додасть кислинку і свіжість.