Салат «Яблучко»

Салат Яблучко

Салат «Яблучко» я вперше спробувала в гостях у мами моєї подруги. Спершу здалося, що переді мною стоїть знайома «Мімоза», але щось було не так. Я не втрималася і поцікавилася рецептом. Виявляється, це абсолютно різні салати, хоча через зовнішню схожість їх частенько плутають.

Рецепт салату “яблучко” бере свій початок ще в роки застою. Потім про закуску забули, пробуючи нові рецепти, що прийшли з-за кордону. А недавно салат з консервованою горбушею і яблуком знову знайшов популярність. Не дарма кажуть, що все нове — це добре забуте старе!

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
30 хвДрук
  • Попередньо відваріть яйця, картоплю і моркву.
  • Дістаньте кісточки з консервованої горбуші і викладіть її в салатник. Покрийте рибу сіточкою майонезу.
  • Подрібніть цибулю і викладіть її на рибний шар. Потім натріть картоплю на дрібній тертці, викладіть її і присоліть. Нанесіть майонезну сіточку.
  • Очистіть яблуко від серцевини і шкірки, натріть на тертці і викладіть наступним шаром.
  • Очистіть яйця, відокремте білки від жовтків і натріть перші на дрібній тертці. Викладіть їх поверх яблук і нанесіть майонезну сіточку.
  • Натріть варену моркву і викладіть на білки. Змастіть сіточкою з майонезу.
  • Останнім шаром викладіть подрібнений жовток. Прикрасьте салат зеленою цибулею.

Для приготування салату «Яблучко» вибирайте якісні консерви, адже риба — основа закуски. Яблуко потрібно буде велике і кисло-солодке. Смак фрукта вигідно підкреслить інші інгредієнти і додасть кислинку і свіжість.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 2 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Залишити відповідь