Салат з баклажанів, болгарського перцю і помідорів нагадує про літо своїми соковитими фарбами. Якщо є баклажани, ви без труднощів нагодуйте сімейство. Закуска виходить ситною і красивою. Овочевий достаток піднімає настрій і підвищує апетит. Салат презентують окремо або додатково до основного частування.
Інгредієнти
Порції: –+
- Баклажан 2 шт.
- Помідор 3 шт.
- Перець болгарський 2 шт.
- Зелень за смаком
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Рослинна олія 30 мл.
- Сіль за смаком
Кроки
- Овочевий набір промиваємо і позбавляємося від вологи звичним способом (даємо обсохнути або протираємо паперовими рушниками).
- “Синенькі” нарізаємо не надто товстими п’ятаками (до 1 см).
- Перекладаємо їх в об’ємну чашу і солимо. Перемішуємо і прибираємо в сторону на 20 хвилин. Після чого промиваємо під краном і злегка вичавлюємо.
- Нагріваємо в сковорідці рослинну олію. Розкладаємо “синенькі”. Смажимо на помірному полум’я до рум’яності. Після чого прибираємо зі сковорідки.
- Соковитий перець звільняємо від серцевини і розрізаємо півкільцями. Для контрастності використовуємо різнокольорові плоди.
- Томати ділимо на часточки.
- З цибулини видаляємо лушпиння і тонко нарізаємо півкільцями.
- Промиту зелень рубаємо. Використовуємо ту, яка подобається.
- Підготовлені компоненти перекладаємо в салатник.
- Приправляємо за смаком спеціями. Присмачуємо рослинною олією. Розмішуємо.
Подаємо соковите частування. Приємного апетиту!