Салат з баклажанів з помідорами і кінзою підходить для швидкого і ситного перекусу або легкої вечері. Закуску заправляють майонезом, але при бажанні в якості заправки використовують сметану або натуральний йогурт. Кінза надає частуванню свіжість і літній аромат.
Інгредієнти
Порції: –+
- Баклажан 300 гр.
- Куряче філе 200 гр.
- Помідор 150 гр.
- Кінза 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений щіпка
- Рослинна олія 20 мл.
- Майонез столовий молочний 1 ст. л.
Кроки
- Баклажани промиваємо під краном, на свій розсуд знімаємо шкірку, ріжемо довільно. Смажимо на гарячій сковорідці, змащеній олією. Помішуємо, щоб овоч рівномірно зарум’янився. Перекладаємо в салатник.
- Промиті помідори ріжемо шматочками такого ж розміру. Вибираємо солодкі м’ясисті сорти. Відправляємо до баклажанів.
- Зварену курку розбираємо на волокна або ріжемо. Вивантажуємо до овочів. При бажанні використовуємо копчене куряче м’ясо. В цьому випадку закуска придбає новий цікавий смак.
- Приправляємо сіллю і перцем, за бажанням додаємо інші спеції. Посипаємо попередньо промитою і рубаною кінзою.
- Присмачуємо майонезом або іншим соусом за бажанням.
Розмішуємо, розкладаємо по порціях і їмо. Приємного апетиту!