Салат з баклажанів з цибулею і яйцем-проста і дуже смачна закуска. Блюдо готується за короткий час, що є перевагою при виборі рецепта. Звичайні продукти в сукупності представляють чудове частування, ідеальне для галасливих подій і тихих посиденьок.
Інгредієнти
Порції: –+
- Баклажан 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Куряче яйце 3 шт.
- Оцет столовий 6% 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія для смаження
- Майонез столовий молочний 3 ст. л.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
Кроки
- Яйця поміщаємо в каструлю і наливаємо воду. Ставимо на плиту і варимо круто. Після чого знімаємо з плити і охолоджуємо. Дістаємо інші компоненти.
- Вимиті “синенькі” рубаємо брусками. Солимо, перемішуємо і відставляємо в сторону. Сіль витягне гіркоту. Молоді плоди не гірчать.
- Очищену цибулю тонко нарізаємо (півкільцями або кільцями – без різниці). Обдаємо гарячою водою і наливаємо оцет. Ми залишаємо маринуватися.
- З баклажанів змиваємо сіль і витираємо вологу паперовими рушниками. Смажимо на розпеченій сковорідці, промазаній олією. Перекладаємо в салатник.
- Моркву очищаємо і подрібнюємо теркою. Додаємо в салатник. В якості експерименту допускається взяти готову “корейську” моркву. Виходить оригінально. З цибулі зливаємо маринад і відправляємо до інгредієнтів. Видаляємо шкаралупу з варених круто яєць, довільно ріжемо і викладаємо до складових.
- Солимо і перчимо. За бажанням насипаємо інші спеції. Наприклад, сухий часник, якщо подобається. Присмачуємо майонезом.
- Розмішуємо і даємо настоятися.
Насолоджуємося закускою. Приємного апетиту!