Смачний вітамінний салат на зиму – це салат з кабачків та буряків. Такий легкий і соковитий салат, який містить зовсім невелику кількість олії, відмінно підійде до будь-якої м’ясної страви як гарнір, а також стане альтернативою свіжому салату в зимовий сезон.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 1 кг.
- Буряк 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 500 гр.
- Олія соняшникова 3 ст. л.
- Сіль 30 гр.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Перець чорний мелений ¼ ч. л.
- Оцет столовий 9% 50 мл.
На порцію
Калорії: 73 ккал
Білки: 1.0 г
Жири: 3.0 г
Вуглеводи: 10.1 г
Кроки
- Для приготування салату з кабачків та буряків на зиму ми вибрали молоденькі кабачки з м’якою шкіркою, яку ми не зчищатимемо і молодий буряк. Кабачки промиваємо і видаляємо плодоніжку. Буряк промиваємо, чистимо від шкірки. Цибулю чистимо і замочуємо на 10 хвилин у холодній воді, щоб при нарізці він не дратував очі.
- Кабачок натираємо на великій тертці, в ідеалі – тертці для корейської моркви.
- Очищений буряк теж натираємо на великій тертці.
- Цибулю виймаємо з холодної води і шаткуємо тонкими скибочками.
- На плиту ставимо глибоку каструлю або сковороду, наливаємо рослинну олію і викладаємо в неї овочі (якщо хочете, щоб салат був жирніший – додайте більше рослинної олії, ніж зазначено в рецепті.) Ми не будемо віджимати сік з буряка та кабачка, тому додаємо не багато рослинної олії, овочі пустять сік і салат буде досить соковитий.
- До овочів додаємо цукровий пісок, сіль, усі інгредієнти добре перемішуємо.
- Овочі на середньому вогні доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо під кришкою близько 40 хвилин.
- Далі до салату додаємо оцет і чорний мелений перець, ще раз добре перемішуємо салат, тушкуємо ще 5-7 хвилин і знімаємо його з вогню.
- Банки для салату промиваємо питною содою, споліскуємо водою та стерилізуємо над парою 3-4 хвилини. Після чого гарячий салат розкладаємо по банкам, закручуємо кришками прокип’яченими і залишаємо при кімнатній температурі до повного остигання.
Потім банки з салатом прибираємо у темне прохолодне місце для зберігання.