Спробуйте урізноманітнити звичний салат з крабових паличок, додавши в нього… консервовану квасолю! Повірте, це дуже незвично і смачно. Чудовий смачний і швидкий салатик на випадок несподіваних гостей.
Інгредієнти
Порції: –+
- Квасоля червона консервована ½ кг.
- Сир твердий 110 гр.
- Крабові палички 250 гр.
- Майонез столовий молочний 2 ст. л.
- Помідор 150 гр.
- Сметана 40% 2 ст. л.
- Часник 2 шт.
- Перець солодкий 1 шт.
- Сіль кухонна за смаком
- Перець чорний мелений на кінчику ножа
Кроки
- Приблизно за 40-60 хвилин до того, як ви почнете готувати салат, дістаньте крабові палички з морозилки і залиште їх відтавати при кімнатній температурі. Коли палички повністю розтануть, наріжте їх невеликим кубиком. Перекладіть нарізані крабові палички в миску.
- Консервовану квасолю потрібно відкинути на друшляк, щоб з неї стекла вся зайва рідина, яка абсолютно не потрібна в нашому салаті.
- Томати вимийте під проточною водою і обсушіть за допомогою паперових серветок. Розріжте кожен овоч навпіл і видаліть серцевину. Якщо помідори невеликого розміру, то розріжте їх на 2-4 часточки, якщо великі – то наріжте великим кубиком. Перекладіть в миску до нарізаних крабових паличок. Туди ж відправте підсохлу квасолю.
- Болгарський перець (червоного або жовтого кольору) сполосніть в холодній воді. Після цього відріжте те місце, де прикріплюється плодоніжка, а потім дістаньте насіння і промийте перець зсередини. Наріжте овоч на шматочки не дуже великого розміру, а потім додайте до решти інгредієнтів салату.
- Сир для цього салату не натирається на тертці, а ріжеться невеликим кубиком. Так його смак ще яскравіше заграє в нашому салаті. Нарізаний сир перекладіть в миску до салату.
- Салат практично готовий, залишилося тільки приготувати заливку. Для цього зніміть з часнику лушпиння, а сам часник дрібно наріжте (якщо у вас є часничниця, то буде краще пропустити зубчики часнику через неї). До подрібненого часнику додайте по кілька столових ложок сметани і майонезу. Також потрібно трохи посолити і поперчити, а в кінці ретельно перемішати нашу заправку для салату.
- З’єднайте салат і сметанну заливку, ретельно перемішавши всі інгредієнти.
Можна поставити салат на 30 хвилин в холодильник для просочення. Перед подачею перекладіть салат в красиву салатницю.