Влітку салати з оселедцем не сильно популярні. Риба швидко псується від спеки, а спрага і так цілий день долає. Зовсім інша справа, коли за вікном дерева прощаються зі своїми останніми листочками. Раніше я часто готувала салати, подібні «шубі». Але душа вимагає різноманітності. І я знайшла салат з оселедцем і яйцем, без буряка.
Завдяки консервованій кукурудзі і солінням смак у цієї закуски вельми цікавий. Легку пікантність додає цибуля-порей. Я заправила салат домашнім майонезом. Раджу солити блюдо після змішування всіх інгредієнтів, щоб не переборщити.
- Куряче яйце 4 шт.
- Огірок солоний 3 шт.
- Сіль за смаком
- Оселедець ½ кг.
- Кукурудза консервована 150 гр.
- Майонез столовий молочний 3 ст. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Цибуля порей 1 шт.
- Яйця зваріть круто. Оселедець обробіть на філе і замочіть у воді приблизно на годину.
- Наріжте цибулю кільцями, а варені яйця невеликими кубиками. Перекладіть в глибоку миску і додайте кукурудзу.
- Оселедець обсушити паперовими рушниками і наріжте кубиками, як і огірки. Додайте в миску до інших інгредієнтів.
- Заправте салат сіллю, перцем і майонезом. Добре перемішайте. Зверху можете прикрасити блюдо залишками кукурудзи, зеленню або кільцями цибулі.
Салат простий, але дуже смачний. Кому набридло стандартне поєднання оселедця і буряка, ті по достоїнству оцінять таку альтернативу. Я обов’язково приготую Польський салат на різдвяні свята. Новий рік — новий смак!