Багато господинь вибирають простіші рецепти закоток на зиму, і дуже навіть дарма. Салат з овочів та рису має прекрасний, насичений смак. Він дуже поживний, ситний та корисний. А його приготування не триватиме багато часу!
Як почати готувати салат з рисом на зиму без оцту
Інгредієнти
Порції: –+
- Помідор 2.5 кг.
- Цибуля ріпчаста 1 кг.
- Перець болгарський 1 кг.
- Морква 1 кг.
- Рослинна олія 1 ст.
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Сіль 2 ст. л.
- Рис білий 1.5 ст.
Кроки
- Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо невеликими кубиками. Після цього берм велику каструлю на 6 літрів або казан такого самого розміру. Вливаємо половину рослинної олії та обсмажуємо цибулю 15 хв.
- За цей час підготуємо моркву, очищаємо її та натираємо її на великій тертці. Додаємо її в казан до цибулі і також смажимо ще 10 хв.
- Тепер готуємо перець, очищаємо його від насіння та ріжемо квадратиками. Також нарізаємо помідори. Змішуємо з овочами в казані, додаємо рослинне масло, що залишилося і смажимо 40 хв.
- У цей час рис заливаємо окропом, накриваємо кришкою та залишаємо на 30 хв.
- Додаємо рис, а також сіль, цукор та перець. І залишаємо на помірному вогні ще на 30 хв.
- Розкладаємо готовий салат у стерилізовані банки та закочуємо.
Смачного!