Салати з рисом, закочені для вживання взимку, неймовірно популярні за їх універсальність, ситність та делікатний ніжний смак. Відкривши взимку цей салат, ви зможете сміливо використовувати його замість гарніру, просто розігрівши, це неймовірна економія часу для працюючих людей.
Як почати готувати салат з рисом та овочами на зиму
Інгредієнти
Порції: –+
- Рис білий 500 гр.
- Помідор 4 кг.
- Сіль 2 ст. л.
- Цукор-пісок 4 ст. л.
- Морква 1.5 кг.
- Оцет столовий 9% 4 ст. л.
- Цибуля ріпчаста 1 кг.
- Рослинна олія 250 мл.
На порцію
Калорії: 80 ккал
Білки: 1.8 г
Жири: 0.2 г
Вуглеводи: 17.7 г
Кроки
- Налити в глибокий казан олію, цибулю почистити і нарізати невеликими шматочками. Котел із олією встановити на середній вогонь і дочекатися закипання, далі додати цибулю.
- Моркву почистити, помити та потерти на дрібній тертці. Більш оригінальний варіант – моркву можна пропустити через м’ясорубку з сіткою, яка має найменші отвори. Додати моркву в казан до цибулі та перемішати, трохи знизити вогонь.
- Помідори перебрати, видалити білі щільні частини та пропустити через м’ясорубку. Пюре з помідорів також відправити до казану до овочів, розмішати.
- Довести овочеву масу до кипіння.
- Рис помити кілька разів до прозорої води. Коли в казані закипить його вміст, покласти туди сирий рис.
- Знову довести до кипіння. Далі знизити вогонь до мінімального, варити салат, час від часу перемішуючи дерев’яною лопаткою та знімаючи з дна овочеву масу.
- Варити салат таким чином 1:00, за 10 хв. до закінчення приготування всипати цукровий пісок із сіллю, влити оцет і перемішати.
- Під час варіння салату з рисом простерилізувати банки, прокип’ятити кришки. Приготовлений продукт перекласти в гарячі банки, прикрити гарячими кришками і закатати. Остудити вгору ногами, закутавши в теплу ковдру для рівномірного остигання, далі перенести до підвалу або комори.
Смачного!