Оригінальний та ситний салат з язиком можна подавати як до сімейної вечері, так і до святкового столу. Смачний делікатес зробить закуску апетитною та особливою.
Як розпочати готувати салат з свинячим язиком без майонезу
Інгредієнти
Порції: –+
- Свинячий язик 500 гр.
- Капуста пекінська 100 гр.
- Листовий салат 50 гр.
- Черрі 6 шт.
- Зелень 1 пучок
- Сіль за смаком
- Для заправки:
- Рослинна олія 3 ст. л.
- Лимонний сік 1 ч. л.
- Соус соєвий 1 ст. л.
- Гірчиця французька 1 ч. л.
- Часник 1 зубець
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Перець чорний мелений за смаком
На порцію
Калорії: 194 ккал
Білки: 9.5 г
Жири: 16.1 г
Вуглеводи: 3.9 г
Кроки
- Язик промиваємо та позбавляємо від зайвого жиру. Попередньо можна його відмочити у холодній воді, але не обов’язково. Варити у підсоленій воді приблизно 1,5 години. Час приготування залежить від свіжості. Старий делікатес варитиметься довше. Після приготування остуджуємо та нарізаємо смужками.
- Готуємо заправлення. Для цього змішуємо рослинну олію, соєвий соус, французьку гірчицю, сік лимона, цукор, подрібнений часник і чорний перець. Сіль додавати не потрібно, тому що соєвий соус і без неї зробить заправку досить солоною. Вміст ретельно перемішуємо до однорідного стану. На якийсь час прибираємо в холодильник.
- Відокремлюємо листя пекінської капусти і нарізаємо великими смужками. Можна порвати руками. Кладемо капусту в салатницю. Сюди ж додаємо листя салату.
- Помідори чері ділимо на половинки. Подрібнюємо свіжу зелень. Все відправляємо у салат. Додаємо язик, вливаємо заправку та ретельно перемішуємо.
- Викладаємо салат у порційні тарілки. Можна подавати до столу. Смачного!