Салат з язиком та горошком дуже ситний і готується просто. Маринована цибуля у складі надає пікантності та соковитості. Соус на основі сметани – ніжний, ароматний і теж із «характером». Такий салат точно сподобається чоловікам.
Як приготувати салат з язиком та горошком
Інгредієнти
Порції: –+
- Яловичий язик 250 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Горошок зелений консервований 50 гр.
- Цибуля червона 1 головка
- Сметана 20% 100 гр.
- Часник 3 зуб.
- Гірчиця ½ ч. л.
- Оцет столовий 9% 1 ч. л.
Кроки
- Фіолетову цибулю чистимо від лушпиння і гострим ножем нарізаємо на тонкі, прозорі шматочки. Нарізану цибулю поміщаємо у широку миску, поливаємо невеликою кількістю оцту та заливаємо водою кімнатної температури. Рідина повинна повністю покрити шматочки цибулі, щоб вона рівномірно промаринувалась. Після такої процедури цибуля стане хрусткою і пікантною. Миску з цибулею відставляємо убік маринуватися, а тим часом займаємося підготовкою інших продуктів.
- Попередньо необхідно відварити яловичий язик. Для цього язик добре промиваємо, заливаємо водою, доводимо до кипіння і на низькій температурі плити при слабкому кипінні варимо протягом двох-трьох годин. На початку варіння додаємо сіль, лавровий лист та кілька горошків чорного перцю. Готовий язик дістаємо з бульйону, даємо повністю охолонути. Знімаємо верхню шкірку за допомогою ножа. Далі нарізаємо продукт на тонкі смужки завдовжки 2-3 сантиметри.
- Для приготування соусу викладаємо в окремий невеликий посуд сметану і додаємо до неї пропущений через прес часник та гірчицю. Добре змішуємо компоненти.
- Ставимо варитися яйця на 10-12 хвилин до крутого стану, потім охолоджуємо та очищаємо. Банку з консервованим горошком розкриваємо, горошок відкидаємо на друшляк, даємо стекти рідини. Мариновану цибулю віджимаємо від маринаду, щоб він не був надто мокрим. У глибоку салатницю викладаємо подрібнені варені яйця, нарізаний соломкою яловичий язик, консервований горошок, віджату мариновану цибулю.
- У салатницю до продуктів викладаємо сметанний соус і обережно все разом перемішуємо. За бажання можна додатково посолити салат. Для того, щоб аромат часнику був більш вираженим, і шматочки язика краще просочилися соусом, можна залишити салат у холодильнику для просочення на кілька годин.
Смачного!