Салат з яловичим язиком та смаженими грибами – смачна, але довга у приготуванні страва. Якщо ви захочете приготувати цей салат, то рекомендую завчасно відварити яловичий язик. Коли субпродукт готовий, то приготувати салат не складе труднощів.
Інгредієнти
Порції: –+
- Печериці свіжі 300 гр.
- Яловичий язик 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 головка
- Огірок маринований 4 шт.
- Майонез столовий молочний за смаком
- Зелень за бажанням
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Лавровий лист 3 шт.
- Перець чорний горошок 7 шт.
- Рослинна олія для смаження
На порцію
Калорії: 154 ккал
Білки: 9.4 г
Жири: 12.5 г
Вуглеводи: 2.5 г
Кроки
- Для того щоб приготувати салат з язиком та смаженими грибами, добре промийте під проточною водою яловичий язик.
- Налийте в глибоку каструлю води, закип’ятіть, акуратно викладіть язик у киплячу воду, посоліть, додайте лавровий лист і перець горошком. Зніміть піну, що утворилася, зменште вогонь і варіть близько трьох годин.
- Готовий язик перекладіть у крижану воду на кілька хвилин, а потім очистіть від шкірки.
- Печериці очистіть і дрібно наріжте. Цибулю очистіть, і наріжте таким же розміром, як і печериці.
- Сковороду добре розігрійте, налийте невелику кількість рослинної олії, викладіть нарізані цибулю і печериці, обсмажте до м’якості, а потім після того, як виділиться сік, обсмажте до повного випаровування. Готову суміш викладіть у миску до повного остигання.
- Відкрийте банку консервованих огірків, візьміть потрібну кількість і наріжте дрібним кубиком.
- Остиглий язик наріжте таким же способом.
- Нарізані інгредієнти викладіть у глибоку миску. Додати смажені гриби з цибулею. Все добре перемішайте.
- Салат посоліть і поперчіть, заправте майонезом.
- Ретельно перемішайте салат.
Готову страву викладіть салатник і подавайте на стіл. За бажанням можете прикрасити свіжою зеленню.
Смачного!