Місяці два тому на першому поверсі нашого будинку відкрився Грузинський ресторан. Ми з іншими матусями спершу сильно обурювалися. Думали, буде шумно ночами. Але потім сходили в нього самі, і наша позиція сильно змінилася. Не в останню чергу на неї вплинув салат з яловичим язиком.
Грузинська кухня, звичайно, викликає захват. Ситна, насичена смаками і яскрава на вигляд. Коли ми впоралися з хачапурі, офіціантка подала салат з яловичим язиком “Тифліс”. Зізнаюся чесно, щоб скуштувати всі інгредієнти, я поверталася в заклад ще пару раз. Ділюся отриманим рецептом!
- Волоський горіх 50 гр.
- Кінза за смаком
- Сіль за смаком
- Часник 2 зуб.
- Огірок 1 шт.
- Майонез столовий молочний 1 ст. л.
- Суміш перців за смаком
- Яловичий язик 1 шт.
- Яловичий язик відваріть в підсоленій воді. На це піде близько години. Потім трохи остудіть і зніміть з нього шкіру. М’якоть наріжте дрібними брусками, пересипте в салатницю.
- Волоські горіхи і очищений часник перемістіть в блендер. Подрібніть в крихту. Простежте, щоб інгредієнти подрібнилися однорідно. Огірок наріжте дрібним кубиком.
- Пересипте горіхи з часником і огірок до язика, заправте їх майонезом. Посоліть блюдо, додайте трохи перцю і рубану кінзу за смаком. Можете замінити її будь-якою інший зеленню.
- В принципі, салат готовий до подачі. Але ми рекомендуємо відправити його хоча б на годину в холодильник. Так ви дасте можливість страві просочитися.
Салат з яловичим язиком “Тифліс” — блюдо святкове. Звичайно, не можу собі дозволити кожен день варити язик. Але коли я готую цю закуску, гості не можуть припинити співати мені дифірамби. Головне, зробити її вдосталь, щоб на всіх вистачило. Наприклад, зазначених мною інгредієнтів вистачить на 2 порції. Удачі в приготуванні!