Салат зі смаженими грибами та куркою – незрівнянна закуска для будь-якого випадку. Чудовий смак салату повністю виправдовує кожну хвилину, витрачену з його приготування. До речі, страву можна також подавати як основу легкої вечері, вона чудово насичує та втамовує голод.
Інгредієнти
Порції: –+
- Печериці свіжі 300 гр.
- Куряче філе 400 гр.
- Квасоля стручкова 150 гр.
- Рослинна олія для смаження
- Перець болгарський 200 гр.
- Листя салатне 100 гр.
- Соус соєвий 4 ст. л.
- Сіль кухонна за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Кунжут 1 ст. л.
Кроки
- Насамперед підготуйте всі необхідні продукти. Куряче філе розморозьте, помийте та просушіть паперовими серветками. Гриби, овочі та зелень помийте. Стручкову квасолю можна використовувати свіжу або заморожену.
- Куряче філе наріжте невеликими кубиками та викладіть у миску. Влийте соєвий соус і залиште на 20 хвилин маринуватися.
- Солодкий перець очистіть від насіння та наріжте короткою соломкою. Печериці наріжте платівками.
- Нарізку з печериць викладіть на розігріту суху сковороду, смажте їх, доки випарується вся рідина. Потім додайте трохи олії і посоліть, смажте до рум’яного кольору 5-7 хвилин. Викладіть засмажку на паперові рушники, щоб вони вбрали надлишки олії.
- Потім на тій же сковороді окремо обсмажте куряче філе, мариноване в соєвому соусі, до утворення рум’яної скоринки. Курку також перекладіть на паперові рушники.
- Окремо обсмажте на олії спочатку болгарський перець протягом 5-6 хвилин.
- Потім смажте стручкову квасолю.
- Листя салату добре вимийте та просушіть.
- Для подачі салату візьміть широку плоску тарілку. Розкладіть на ній листя салату, далі покладіть обсмажені гриби та курку, приправте меленим перцем за бажанням.
- Зверху додайте смажені овочі, їх можна трохи посолити. Посипте салат кунжутом і можна подавати на стіл.
Смачного!