На будь-яке свято, в тому числі і на Новий рік, прийнято готувати салати. Пропонуємо добірку найбільш простих і смачних рецептів з копченою куркою.
«Ялинка» з грибами
Зовнішній вид закуски настільки оригінальний, що навіть діти не відмовляться його покуштувати. Яєчні млинці — родзинка святкової страви в 2021 році.
Інгредієнти:
- копчене куряче філе (підійде і відварне м’ясо) – 200 г;
- печериці – 200 г;
- курячі яйця – 4 шт.;
- молоко – 2 ст. л.;
- копчений або в’ялений чорнослив без кісточок – 50 г;
- волоські горіхи – 30 г;
- часник – 1-2 зубчики;
- свіжі огірки – 3 шт.;
- майонез – 100 г;
- сіль – за смаком;
- рослинна олія – 4 ст. л.;
- перець солодкий – трохи для прикраси;
- будь-які заморожені ягоди – за смаком, для прикраси.
Приготування:
- Замочуємо в окропі чорнослив.
- Розбиваємо в миску яйця, додаємо трохи молока і солі. Перемішуємо до однорідного стану.
- Половину суміші виливаємо на сковороду з невеликою кількістю рослинної олії, обсмажуємо до рум’яного кольору з обох сторін. Аналогічним чином готуємо другий млинець.
- Гриби нарізаємо, обсмажуємо. Перекладаємо на паперовий рушник для видалення зайвого жиру.
- Нарізаємо брусочками куряче м’ясо викладаємо в миску.
- Нарізаємо млинці однаковими шматочками. З’єднуємо з курячим філе.
- Розпарений чорнослив подрібнюємо. Яким зручним способом кришимо горіхи. Все змішуємо з обсмаженими грибами. Додаємо майонез (кількість залежить від смакових уподобань).
- Отриману масу викладаємо на блюдо, сформувавши ялинку (трикутником), приступаємо до прикраси.
- Нарізаємо тонкими трикутниками огірок, викладаємо внапуск рядами, споруджуючи подобу зеленої красуні.
- З солодкого перцю жовтого або червоного кольору вирізаємо зірочку, прикрашаємо верхівку.
- В хаотичному порядку викладаємо заморожені ягоди, імітуючи ялинкові іграшки.
Смачний салат готовий до подачі на святковий стіл.
«Орхідея»
Закуска з чіпсами стане справжньою прикрасою святкового столу. Вона хороша тим, що приготувати її можна порційно.
Інгредієнти:
- корейська морква – 80 г;
- копчена курка (або ковбаса) – 150 г;
- мариновані огірки – 2 шт.;
- відварені круто яйця – 2 шт.;
- твердий сир – 100 г;
- чіпси (бажано зі смаком сиру або салямі) – 50 р;
- зелень (кріп або петрушка) – для прикраси;
- майонез – за смаком.
Приготування:
- Першим шаром викладаємо корейську моркву, подрібнену ножем. Покриваємо сіточкою майонезу. Так будемо чинити з кожним наступним шаром, за винятком того, що складається з чіпсів.
- Мариновані огірки нарізаємо кубиками, викладаємо.
- Ламаємо чіпси великими шматочками, формуємо наступний шар. Штук п’ять залишаємо цілими для подальшої прикраси.
- Філе копченої курки ріжемо дрібними шматочками, викладаємо.
- Подрібнюємо сир, заправляємо салат.
- Яйця подрібнюємо ножем або виделкою, посипаємо закуску. Поверх видавлюємо майонез крапельками.
- Викладаємо гілочки зелені, чіпси розкладаємо так, щоб вийшло подобу квітки.
Серед салатів з копченою куркою цей користується особливим успіхом. Зробіть його на Новий 2021 рік за рецептом з фото. Готувати просто, а виходить дуже смачно.
«Наречена»
Неймовірно смачна закуска отримала свою назву із-за яєчних білків, що покривають салат. Зовні дуже нагадує вбрання нареченої.
Інгредієнти:
- курячі стегенця (копчені) – 2 шт.;
- відварну картоплю в мундирі – 2 шт.;
- яйця (зварені круто) – 5 шт.;
- цибуля ріпчаста – 1 головка;
- сирок плавлений – 1 шт.;
- майонез – 200 г;
- сіль – за смаком.
Приготування:
- Готову картоплю очищаємо, натираємо на крупній тертці.
- Яєчні білки відділяємо від жовтків. Подрібнюємо на тертці або розминаємо виделкою окремо.
- Нарізаємо невеликими шматочками куряче м’ясо.
- Очищаємо цибулю шаткуємо. Найкраще підходить для салату червоний сорт, так як він не гіркий. Якщо ж в момент приготування є тільки ріпчасту цибулю, то перед тим як використовувати його в їжу, замочуємо, щоб прибрати зайву гіркоту.
- Сирок натираємо на крупній тертці. Для полегшення завдання варто покласти його в морозилку на 30 хвилин.
- Всі інгредієнти готові, саме час приступити до складання салату. Першим шаром на велике блюдо викладаємо картоплю. Трохи підсолюємо, змащуємо майонезом.
- Далі викладаємо частину курки, зверху 1/2 частину цибулі. Поверх промазуємо майонезом.
- Тепер в хід йдуть яєчні жовтки, але не всі, а половина від загальної кількості.
- Зверху покриваємо салат тертим сиром і промазуємо майонезом.
- Повторюємо верстви в тій же послідовності. Черговий шар плавленого сиру як слід промазуємо заправкою.
- На завершальному етапі викладаємо подрібнені білки, солимо за смаком.
Ніжна і неймовірно апетитна закуска готова. Перед подачею рекомендується поставити блюдо в холодильник на пару годин.
Салат «Улюблений»
Приготуйте яскравий, хрусткий овочевий салат, він дуже смачний і ситний, але в теж час абсолютно не важкий. В приготуванні немає нічого складного. Спробуйте і переконаєтеся в цьому самі.
Інгредієнти:
- морква – 2 шт.
- білокачанна капуста – 200 г;
- курка (копчене філе) – 300 г;
- часник – 2 зубчики;
- цибуля зелена – 1 пучок;
- майонез – 150 г;
- сіль, перець чорний – за смаком.
Приготування:
- Готуємо овочі, промиваємо, очищаємо. Капусту і моркву шаткуємо.
- Розбираємо на волокна куряче філе.
- Подрібнюємо цибулю. Пропускаємо Через прес часник.
- Всі складові складаємо в миску. В якості заправки використовуємо майонез. Все ретельно перемішуємо. Зверху прикрашаємо пір’ям зеленого лука.
Незважаючи на простоту інгредієнтів і приготування, салат з копченою куркою дуже смачний. Його не соромно поставити на святковий стіл на Новий 2021 рік.
«Соняшник» з копченою куркою, овочами і ананасами
Дивлячись на закуску, як на фото, і не скажеш, що за рецептом до складу входять звичайні компоненти, які продаються в найближчому супермаркеті.
Інгредієнти:
- копчене філе куряче – 300-400 г;
- стиглі помідори – 5 шт.;
- кукурудза консервована – 1 банка;
- ананаси консервовані – 1 банка;
- яєчні жовтки – 3 шт.;
- майонез для заправки – за смаком;
- помідори черрі, маслини без кісточок, чіпси – для прикраси.
Приготування:
- Копчене філе куряче розбираємо на невеликі шматочки. Відразу викладаємо на красиве блюдо, змащуємо майонезом.
- Томати обдаємо окропом, знімаємо з них шкірку. Нарізану кубиками м’якоть викладаємо поверх копченої курки, знову змащуємо майонезом.
- Відкриваємо банку з кукурудзою, зливаємо рідину. Зерна викладаємо на салат наступним шаром.
- Знову покриваємо майонезом. Кільця ананаса розрізаємо будь-яким зручним способом, викладаємо. Злегка покриваємо соусом.
- Яєчні жовтки розминаємо виделкою. Посипаємо верх закуски.
- Маслини розрізаємо навпіл, викладаємо по колу, створюючи подобу соняшника.
- Акцент додасть салату «божа корівка», виконана з половинки томатів черрі. Кладемо її поверх листя петрушки.
- Пелюстками соняшника будуть служити чіпси. Розкладаємо їх по колу.
Виходить фантастично красивий салат.
Квасолевий салат з копченою куркою
Ароматна, проста і смачна закуска – салат з копченою куркою — не залишить байдужими ні гостей, ні домочадців. Рекомендуємо приготувати її за рецептом з фото на Новий 2021 рік.
Інгредієнти:
- курка (копчене філе) – 250 г;
- твердий сир – 100 г;
- консервована квасоля (бажано червона) – 1 банка;
- томати – 200 г;
- зелений салат;
- білі сухарі – 30 г;
- рослинна олія – 3 ст. л.;
- майонез і сіль – за смаком.
Приготування:
- Невеликими шматочками куряче філе нарізаємо. Обсмажуємо на сковороді з невеликою кількістю рослинної олії і солі. Перекладаємо в миску.
- Натираємо на дрібній тертці сир. До нього викладаємо квасоля, попередньо зливши з неї рідину і промивання під проточною водою.
- Кубиками нарізаємо помідори, відправляємо до інших складових салату.
- Туди ж викладаємо порізане листя салату. Заправляємо закуску майонезом і перемішуємо.
- Перед самою подачею на стіл прикрашаємо блюдо готовими або самостійно засушеними сухариками.
- Саме час покуштувати страву.
«Сніжинка»
Страва підходить для будь-якого святкового застілля. Новорічні канікули довгі, в один з днів варто приготувати салат із чорносливу і копченого курячого м’яса.
Інгредієнти:
- м’ясо птиці – чверті грудки буде достатньо;
- чорнослив – 50 г;
- гриби (печериці або гливи) – 170 г;
- відварені яйця – 2 шт.;
- сир – 50 г;
- цибулина середнього розміру – 1 шт.;
- горіхи волоські – 50 г;
- рослинна олія для смаження;
- майонез для заправки.
Приготування:
- Білі гриби надають салату особливий смак. Якщо є заморожені – розморожуємо, обсмажуємо на соняшниковій олії разом з порубаним луком.
- Промиваємо чорнослив, вимочуємо 10 хвилин в окропі, просушуємо.
- Збираємо салат, першим шаром кладемо дрібно нарізаний чорнослив, робимо сіточку з майонезу.
- М’ясо птиці ріжемо дрібними кубиками, викладаємо другим шаром. Промазуємо соусом.
- Потім шар грибів. Щоб не було занадто жирно, не використовуйте заправку, так як гриби і так смажили на олії.
- Перетираємо жовтки, посипаємо ними салат, злегка присмачуємо майонезом.
- Сир пропускаємо через крупну тертку, покриваємо закуску, промазуємо.
- Горіхи очищаємо, подрібнюємо ножем, качалкою або в блендері. Посипаємо зверху закуски густим шаром, не забувши залишити частину для формування сніжинки.
- Яєчні білки перетираємо на дрібній тертці, покриваємо ними верх салату.
- Залишилися горіхами «малюємо» сніжинку.
Ставимо блюдо в холодильник на кілька годин для просочення.
Салат з курячою грудкою, овочами і апельсином
Закуска складається з незвичайного переліку компонентів. Незважаючи на, здавалося б, непоєднувані продукти, смак салату дуже приємний і збалансований.
Інгредієнти:
- капуста пекінська – половина вилка;
- куряче філе – 200 г;
- апельсин – 1 шт.;
- зелений горошок консервований – 150 г;
- майонез і сметана – за смаком.
Приготування:
- Знімаємо з капусти верхні листки. Качан промиваємо, просушуємо на паперовому рушнику. Розрізаємо вздовж, потім смужками, складаємо в салатник.
- Туди ж відправляємо нарізане кубиками філе курки.
- Зливаємо з консервованого горошку рідина, викладаємо до інших компонентів.
- З цитруса знімаємо шкірку, м’якоть нарізаємо дрібними кубиками (не забуваємо видалити кісточки), відправляємо в салат.
- Змащуємо заправкою, складається зі сметани і майонезу. Перемішуємо. На дно красивої страви викладаємо листя салату, поверх красивою гіркою – закуску.
Так як тут присутні соковиті компоненти, такі як апельсин і ніжна пекінська капуста, відразу ж після приготування подаємо просте і смачне блюдо з копченою куркою за рецептом з фото на новорічний стіл.
Кожен з представлених рецептів напевно буде оцінений господинями по достоїнству і взятий на замітку на Новий 2021 рік. Про новорічне меню варто подбати заздалегідь, випробувавши найбільш вподобані рецепти.