Салати з копченою куркою на Новий рік 2021

На будь-яке свято, в тому числі і на Новий рік, прийнято готувати салати. Пропонуємо добірку найбільш простих і смачних рецептів з копченою куркою.

«Ялинка» з грибами

Зовнішній вид закуски настільки оригінальний, що навіть діти не відмовляться його покуштувати. Яєчні млинці — родзинка святкової страви в 2021 році.

Інгредієнти:

  • копчене куряче філе (підійде і відварне м’ясо) – 200 г;
  • печериці – 200 г;
  • курячі яйця – 4 шт.;
  • молоко – 2 ст. л.;
  • копчений або в’ялений чорнослив без кісточок – 50 г;
  • волоські горіхи – 30 г;
  • часник – 1-2 зубчики;
  • свіжі огірки – 3 шт.;
  • майонез – 100 г;
  • сіль – за смаком;
  • рослинна олія – 4 ст. л.;
  • перець солодкий – трохи для прикраси;
  • будь-які заморожені ягоди – за смаком, для прикраси.

Приготування:

  • Замочуємо в окропі чорнослив.
  • Розбиваємо в миску яйця, додаємо трохи молока і солі. Перемішуємо до однорідного стану.
  • Половину суміші виливаємо на сковороду з невеликою кількістю рослинної олії, обсмажуємо до рум’яного кольору з обох сторін. Аналогічним чином готуємо другий млинець.

  • Гриби нарізаємо, обсмажуємо. Перекладаємо на паперовий рушник для видалення зайвого жиру.

  • Нарізаємо брусочками куряче м’ясо викладаємо в миску.

  • Нарізаємо млинці однаковими шматочками. З’єднуємо з курячим філе.

  • Розпарений чорнослив подрібнюємо. Яким зручним способом кришимо горіхи. Все змішуємо з обсмаженими грибами. Додаємо майонез (кількість залежить від смакових уподобань).

  • Отриману масу викладаємо на блюдо, сформувавши ялинку (трикутником), приступаємо до прикраси.

  • Нарізаємо тонкими трикутниками огірок, викладаємо внапуск рядами, споруджуючи подобу зеленої красуні.
  • З солодкого перцю жовтого або червоного кольору вирізаємо зірочку, прикрашаємо верхівку.
  • В хаотичному порядку викладаємо заморожені ягоди, імітуючи ялинкові іграшки.

Смачний салат готовий до подачі на святковий стіл.

«Орхідея»

Закуска з чіпсами стане справжньою прикрасою святкового столу. Вона хороша тим, що приготувати її можна порційно.

Інгредієнти:

  • корейська морква – 80 г;
  • копчена курка (або ковбаса) – 150 г;
  • мариновані огірки – 2 шт.;
  • відварені круто яйця – 2 шт.;
  • твердий сир – 100 г;
  • чіпси (бажано зі смаком сиру або салямі) – 50 р;
  • зелень (кріп або петрушка) – для прикраси;
  • майонез – за смаком.

Приготування:

  • Першим шаром викладаємо корейську моркву, подрібнену ножем. Покриваємо сіточкою майонезу. Так будемо чинити з кожним наступним шаром, за винятком того, що складається з чіпсів.

  • Мариновані огірки нарізаємо кубиками, викладаємо.

  • Ламаємо чіпси великими шматочками, формуємо наступний шар. Штук п’ять залишаємо цілими для подальшої прикраси.

  • Філе копченої курки ріжемо дрібними шматочками, викладаємо.

  • Подрібнюємо сир, заправляємо салат.

  • Яйця подрібнюємо ножем або виделкою, посипаємо закуску. Поверх видавлюємо майонез крапельками.

  • Викладаємо гілочки зелені, чіпси розкладаємо так, щоб вийшло подобу квітки.

Серед салатів з копченою куркою цей користується особливим успіхом. Зробіть його на Новий 2021 рік за рецептом з фото. Готувати просто, а виходить дуже смачно.

«Наречена»

Неймовірно смачна закуска отримала свою назву із-за яєчних білків, що покривають салат. Зовні дуже нагадує вбрання нареченої.

Інгредієнти:

  • курячі стегенця (копчені) – 2 шт.;
  • відварну картоплю в мундирі – 2 шт.;
  • яйця (зварені круто) – 5 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 головка;
  • сирок плавлений – 1 шт.;
  • майонез – 200 г;
  • сіль – за смаком.

Приготування:

  • Готову картоплю очищаємо, натираємо на крупній тертці.

  • Яєчні білки відділяємо від жовтків. Подрібнюємо на тертці або розминаємо виделкою окремо.

  • Нарізаємо невеликими шматочками куряче м’ясо.

  • Очищаємо цибулю шаткуємо. Найкраще підходить для салату червоний сорт, так як він не гіркий. Якщо ж в момент приготування є тільки ріпчасту цибулю, то перед тим як використовувати його в їжу, замочуємо, щоб прибрати зайву гіркоту.

  • Сирок натираємо на крупній тертці. Для полегшення завдання варто покласти його в морозилку на 30 хвилин.
  • Всі інгредієнти готові, саме час приступити до складання салату. Першим шаром на велике блюдо викладаємо картоплю. Трохи підсолюємо, змащуємо майонезом.

  • Далі викладаємо частину курки, зверху 1/2 частину цибулі. Поверх промазуємо майонезом.

  • Тепер в хід йдуть яєчні жовтки, але не всі, а половина від загальної кількості.

  • Зверху покриваємо салат тертим сиром і промазуємо майонезом.
  • Повторюємо верстви в тій же послідовності. Черговий шар плавленого сиру як слід промазуємо заправкою.

  • На завершальному етапі викладаємо подрібнені білки, солимо за смаком.

Ніжна і неймовірно апетитна закуска готова. Перед подачею рекомендується поставити блюдо в холодильник на пару годин.

Салат «Улюблений»

Приготуйте яскравий, хрусткий овочевий салат, він дуже смачний і ситний, але в теж час абсолютно не важкий. В приготуванні немає нічого складного. Спробуйте і переконаєтеся в цьому самі.

Інгредієнти:

  • морква – 2 шт.
  • білокачанна капуста – 200 г;
  • курка (копчене філе) – 300 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • цибуля зелена – 1 пучок;
  • майонез – 150 г;
  • сіль, перець чорний – за смаком.

Приготування:

  • Готуємо овочі, промиваємо, очищаємо. Капусту і моркву шаткуємо.
  • Розбираємо на волокна куряче філе.
  • Подрібнюємо цибулю. Пропускаємо Через прес часник.
  • Всі складові складаємо в миску. В якості заправки використовуємо майонез. Все ретельно перемішуємо. Зверху прикрашаємо пір’ям зеленого лука.

Незважаючи на простоту інгредієнтів і приготування, салат з копченою куркою дуже смачний. Його не соромно поставити на святковий стіл на Новий 2021 рік.

«Соняшник» з копченою куркою, овочами і ананасами

Дивлячись на закуску, як на фото, і не скажеш, що за рецептом до складу входять звичайні компоненти, які продаються в найближчому супермаркеті.

Інгредієнти:

  • копчене філе куряче – 300-400 г;
  • стиглі помідори – 5 шт.;
  • кукурудза консервована – 1 банка;
  • ананаси консервовані – 1 банка;
  • яєчні жовтки – 3 шт.;
  • майонез для заправки – за смаком;
  • помідори черрі, маслини без кісточок, чіпси – для прикраси.

Приготування:

  • Копчене філе куряче розбираємо на невеликі шматочки. Відразу викладаємо на красиве блюдо, змащуємо майонезом.
  • Томати обдаємо окропом, знімаємо з них шкірку. Нарізану кубиками м’якоть викладаємо поверх копченої курки, знову змащуємо майонезом.

  • Відкриваємо банку з кукурудзою, зливаємо рідину. Зерна викладаємо на салат наступним шаром.
  • Знову покриваємо майонезом. Кільця ананаса розрізаємо будь-яким зручним способом, викладаємо. Злегка покриваємо соусом.
  • Яєчні жовтки розминаємо виделкою. Посипаємо верх закуски.
  • Маслини розрізаємо навпіл, викладаємо по колу, створюючи подобу соняшника.
  • Акцент додасть салату «божа корівка», виконана з половинки томатів черрі. Кладемо її поверх листя петрушки.
  • Пелюстками соняшника будуть служити чіпси. Розкладаємо їх по колу.

Виходить фантастично красивий салат.

Квасолевий салат з копченою куркою

Ароматна, проста і смачна закуска – салат з копченою куркою — не залишить байдужими ні гостей, ні домочадців. Рекомендуємо приготувати її за рецептом з фото на Новий 2021 рік.

Інгредієнти:

  • курка (копчене філе) – 250 г;
  • твердий сир – 100 г;
  • консервована квасоля (бажано червона) – 1 банка;
  • томати – 200 г;
  • зелений салат;
  • білі сухарі – 30 г;
  • рослинна олія – 3 ст. л.;
  • майонез і сіль – за смаком.

Приготування:

  • Невеликими шматочками куряче філе нарізаємо. Обсмажуємо на сковороді з невеликою кількістю рослинної олії і солі. Перекладаємо в миску.

  • Натираємо на дрібній тертці сир. До нього викладаємо квасоля, попередньо зливши з неї рідину і промивання під проточною водою.
  • Кубиками нарізаємо помідори, відправляємо до інших складових салату.

  • Туди ж викладаємо порізане листя салату. Заправляємо закуску майонезом і перемішуємо.

  • Перед самою подачею на стіл прикрашаємо блюдо готовими або самостійно засушеними сухариками.
  • Саме час покуштувати страву.

«Сніжинка»

Страва підходить для будь-якого святкового застілля. Новорічні канікули довгі, в один з днів варто приготувати салат із чорносливу і копченого курячого м’яса.

Інгредієнти:

  • м’ясо птиці – чверті грудки буде достатньо;
  • чорнослив – 50 г;
  • гриби (печериці або гливи) – 170 г;
  • відварені яйця – 2 шт.;
  • сир – 50 г;
  • цибулина середнього розміру – 1 шт.;
  • горіхи волоські – 50 г;
  • рослинна олія для смаження;
  • майонез для заправки.

Приготування:

  • Білі гриби надають салату особливий смак. Якщо є заморожені – розморожуємо, обсмажуємо на соняшниковій олії разом з порубаним луком.
  • Промиваємо чорнослив, вимочуємо 10 хвилин в окропі, просушуємо.
  • Збираємо салат, першим шаром кладемо дрібно нарізаний чорнослив, робимо сіточку з майонезу.

  • М’ясо птиці ріжемо дрібними кубиками, викладаємо другим шаром. Промазуємо соусом.

  • Потім шар грибів. Щоб не було занадто жирно, не використовуйте заправку, так як гриби і так смажили на олії.

  • Перетираємо жовтки, посипаємо ними салат, злегка присмачуємо майонезом.
  • Сир пропускаємо через крупну тертку, покриваємо закуску, промазуємо.

  • Горіхи очищаємо, подрібнюємо ножем, качалкою або в блендері. Посипаємо зверху закуски густим шаром, не забувши залишити частину для формування сніжинки.
  • Яєчні білки перетираємо на дрібній тертці, покриваємо ними верх салату.
  • Залишилися горіхами «малюємо» сніжинку.

Ставимо блюдо в холодильник на кілька годин для просочення.

Салат з курячою грудкою, овочами і апельсином

Закуска складається з незвичайного переліку компонентів. Незважаючи на, здавалося б, непоєднувані продукти, смак салату дуже приємний і збалансований.

Інгредієнти:

  • капуста пекінська – половина вилка;
  • куряче філе – 200 г;
  • апельсин – 1 шт.;
  • зелений горошок консервований – 150 г;
  • майонез і сметана – за смаком.

Приготування:

  • Знімаємо з капусти верхні листки. Качан промиваємо, просушуємо на паперовому рушнику. Розрізаємо вздовж, потім смужками, складаємо в салатник.
  • Туди ж відправляємо нарізане кубиками філе курки.

  • Зливаємо з консервованого горошку рідина, викладаємо до інших компонентів.

  • З цитруса знімаємо шкірку, м’якоть нарізаємо дрібними кубиками (не забуваємо видалити кісточки), відправляємо в салат.

  • Змащуємо заправкою, складається зі сметани і майонезу. Перемішуємо. На дно красивої страви викладаємо листя салату, поверх красивою гіркою – закуску.

Так як тут присутні соковиті компоненти, такі як апельсин і ніжна пекінська капуста, відразу ж після приготування подаємо просте і смачне блюдо з копченою куркою за рецептом з фото на новорічний стіл.

Кожен з представлених рецептів напевно буде оцінений господинями по достоїнству і взятий на замітку на Новий 2021 рік. Про новорічне меню варто подбати заздалегідь, випробувавши найбільш вподобані рецепти.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь