Салати з яєчними млинцями
Яєчні млинці – відмінний спосіб урізноманітнити салат не тільки за смаком, але і за зовнішнім виглядом. З їх допомогою можна красиво оформити блюдо, подавши його до святкового столу. Для омлету потрібні яйця і трохи води.
Як правильно приготувати салат з омлетом, щоб він вийшов смачним
Першими приготувати салати з омлетом вирішили спробувати французи. Принаймні, так стверджують інтернет-джерела. У будь-якому випадку, це нововведення, що з’явилося в кулінарних книжках господинь недавно. До сих пір яйця в салати воліли класти у вареному вигляді.
П’ять найбільш часто використовуваних іегредієнтів в рецептах салату з омлетом:
- Яйця.
- Огірки.
- Молоко.
- Зелень.
- Курячі яйця.
Що являє собою салат з омлетом
Такі салати включають головний інгредієнт – смажений яєчний млинець або омлет, приготований з додаванням води або молока. У зв’язку з більш високою калорійністю жовтка в здорові варіанти зелених салатів додають білкові млинці або омлет, смажений на одних білках. Пишності і легкості йому не потрібно, тому яйця збиваються виделкою, з’єднуються з рідиною на вибір і сіллю. Суміш виливається на сковороду тонким шаром і смажиться до готовності. Остиглий омлет нарізається на тонкі смужки – так він красивіше виглядає в страві. Важливо не перелити рідини, інакше млинець розвалиться, він повинен залишатися щільним.
У суміш можна додавати і інші продукти, наприклад, тертий сир, дрібно нарізані гриби, томатну пасту, шпинат. Смажити можна на антипригарній поверхні, тоді олії не буде потрібно. Якщо зробити омлет пишніше, то краще нарізати його на кубики.
У салат за смаком підходять багато інгредієнтів, серед яких: ковбасні вироби, корейська морквина, сухарики, сир, свіжа зелень, відповідні сирі овочі, яблука, апельсини, ананаси – способів і варіацій приготування багато.
Як ще можна використовувати омлет в салаті
По-іншому омлет в рецептах можна використовувати у вигляді рулету або конвертика, начиненого салатом. Процедура майже та ж: спочатку смажиться млинець, після в нього загортається начинка. Оформити можна порційно на окремих невеликих тарілках або в келихах/креманках. Або ж викласти рулети на загальне блюдо, щоб потім гості розбирали їх самі.
П’ять найбільш низькокалорійних рецептів салату з омлетом:
- Салат з яєчними млинцями куркою сиром.
- Салат Курортний з яєчними млинцями.
- Салат з омлетом і куркою.
- Салат з яєчними млинцями і огірком.
- Салат Загадка для гостей з яєчними млинцями.
Ще один варіант оформлення – у вигляді закусочного тортика, де млинець викладається через шар, а між ними йде нарізаний салат. Тортик розрізається на шматочки, як будь-який звичайний торт. Щоб він не розвалювався, потрібно скріплювати шари густим соусом, майонез підійде.
Як нарізати яєчний млинець для салату
Ідеально буде скористатися квадратною сковородою. Але якщо є тільки кругла, теж нічого. Бери чавунну або антипригарну, щоб не лити зайвий раз олію. Млинець розріж навпіл. Склади обидві половинки і ще раз розріж навпіл. Знову склади разом. Тепер нарізай поперек тонкими смужками. Така нарізка особливо хороша, якщо в салаті є морквяна або нарізана стрічками ковбаска.