Яєчні млинці – відмінний спосіб урізноманітнити салат не тільки за смаком, але і за зовнішнім виглядом. З їх допомогою можна красиво оформити блюдо, подавши його до святкового столу. Для омлету потрібні яйця і трохи води.

Як правильно приготувати салат з омлетом, щоб він вийшов смачним

Першими приготувати салати з омлетом вирішили спробувати французи. Принаймні, так стверджують інтернет-джерела. У будь-якому випадку, це нововведення, що з’явилося в кулінарних книжках господинь недавно. До сих пір яйця в салати воліли класти у вареному вигляді.

П’ять найбільш часто використовуваних іегредієнтів в рецептах салату з омлетом:

  1. Яйця.
  2. Огірки.
  3. Молоко.
  4. Зелень.
  5. Курячі яйця.

Що являє собою салат з омлетом

Такі салати включають головний інгредієнт – смажений яєчний млинець або омлет, приготований з додаванням води або молока. У зв’язку з більш високою калорійністю жовтка в здорові варіанти зелених салатів додають білкові млинці або омлет, смажений на одних білках. Пишності і легкості йому не потрібно, тому яйця збиваються виделкою, з’єднуються з рідиною на вибір і сіллю. Суміш виливається на сковороду тонким шаром і смажиться до готовності. Остиглий омлет нарізається на тонкі смужки – так він красивіше виглядає в страві. Важливо не перелити рідини, інакше млинець розвалиться, він повинен залишатися щільним.

У суміш можна додавати і інші продукти, наприклад, тертий сир, дрібно нарізані гриби, томатну пасту, шпинат. Смажити можна на антипригарній поверхні, тоді олії не буде потрібно. Якщо зробити омлет пишніше, то краще нарізати його на кубики.

У салат за смаком підходять багато інгредієнтів, серед яких: ковбасні вироби, корейська морквина, сухарики, сир, свіжа зелень, відповідні сирі овочі, яблука, апельсини, ананаси – способів і варіацій приготування багато.

Як ще можна використовувати омлет в салаті

По-іншому омлет в рецептах можна використовувати у вигляді рулету або конвертика, начиненого салатом. Процедура майже та ж: спочатку смажиться млинець, після в нього загортається начинка. Оформити можна порційно на окремих невеликих тарілках або в келихах/креманках. Або ж викласти рулети на загальне блюдо, щоб потім гості розбирали їх самі.

П’ять найбільш низькокалорійних рецептів салату з омлетом:

  1. Салат з яєчними млинцями куркою сиром.
  2. Салат Курортний з яєчними млинцями.
  3. Салат з омлетом і куркою.
  4. Салат з яєчними млинцями і огірком.
  5. Салат Загадка для гостей з яєчними млинцями.

Ще один варіант оформлення – у вигляді закусочного тортика, де млинець викладається через шар, а між ними йде нарізаний салат. Тортик розрізається на шматочки, як будь-який звичайний торт. Щоб він не розвалювався, потрібно скріплювати шари густим соусом, майонез підійде.

Як нарізати яєчний млинець для салату

Ідеально буде скористатися квадратною сковородою. Але якщо є тільки кругла, теж нічого. Бери чавунну або антипригарну, щоб не лити зайвий раз олію. Млинець розріж навпіл. Склади обидві половинки і ще раз розріж навпіл. Знову склади разом. Тепер нарізай поперек тонкими смужками. Така нарізка особливо хороша, якщо в салаті є морквяна або нарізана стрічками ковбаска.

40 хв51
Для початку, на сковороді обсмажуються яєчні млинці, а потім окремо – ріпчасту цибулю. Далі все відправляється в салатницю разом з маринованими печерицями, заправляється майонезом і перемішується.
салат з яєчними млинцями і пекінською капустою
40 хв30
Для початку обсмажуються куряче філе і яєчні млинці. Далі, в салатницю відправляється нарізана пекінська капуста, курка, млинці і яблука. Потім все заправляється майонезом, ретельно
салат з яєчними млинцями, куркою і кукурудзою
35 хв40
Для початку відварюється куряча грудка і обсмажуються яєчні млинці. Далі все викладається шарами в склянки, разом з кукурудзою і зеленню. Кожен шар промащується майонезом і в підсумку виходить.
салат з яєчними млинцями і свіжим огірком
1 год 10 хв60
Яєчні млинці обсмажуються на сковороді, після чого нарізаються соломкою. До них додається куряче філе, свіжий огірок, кукурудза і маринована цибуля. Далі все заправляється майонезом
Салат з яєчними млинцями і маринованою цибулею
30 хв30
Цибуля маринується в оцті, після чого вона перекладається в окрему ємність разом з нарізаною соломкою шинкою і яєчними млинцями. Далі все заправляється майонезом, добре перемішується і подається до.
Салат з яєчними млинцями і корейською морквою
50 хв40
Для початку відварюється куряча грудка і розділяється на волокна. Ріпчаста цибуля маринується в оцті і окропі. Далі в окрему ємність відправляється корейська морква, курка, цибуля і яєчні млинці.
50 хв30
До обсмажених яєчних млинців додаються шинка, листя салату, огірки і консервована кукурудза. Потім все заправляється майонезом і добре перемішується. Виходить дуже смачний, ситний і
рецепт салату з копченою куркою і яєчними млинцями
50 хв20
Для початку, на сковороді обсмажуються яєчні млинці, після чого вони нарізаються соломкою і перекладаються в салатницю. Потім до них додається копчена курка, кукурудза і зелень.
салат з яєчними млинцями і ковбасою
55 хв30
До обсмажених і нарізаних яєчних млинців додається ковбаса, консервована кукурудза і пропущений через прес часник. Далі все заправляється майонезом, перемішується і виходить дуже смачний
Салат з яєчними млинцями і куркою
20 хв20
До відвареного курячого філе додається огірок, подрібнену зелену цибулю, нарізані соломкою яєчні млинці, після чого все заправляється майонезом, перемішується і подається до столу.