Шакшука – ізраїльський швидкий і смачний сніданок

Шакшука   – страва з яєць, смажених в соусі з помідорів, гострого перцю, цибулі і приправ, входить до кухні Ізраїлю та більшості арабських країн. Подається на сніданок із хлібом чи пітою.

Вважається, що батьківщина страви — Туніс, потрапила до ізраїльської кухні разом із єврейськими вихідцями з країн Магріба (Марокко, Алжир, Лівія, Туніс, Мавританія), які привезли його до Ізраїлю. Незабаром шакшука обжилася, ставши, нарівні з фалафелем і хумусом, улюбленою національною стравою.

Основа шакшуки без яєць називається матбуха.

Деякі варіанти шакшуки можуть бути приготовлені з фаршем із баранини, спеціями, йогуртом та свіжою зеленню. Інші можуть містити солоний сир, такий як фета. Приправи можуть включати мелений коріандр, кмин, перець та кайенський перець. Туніські кухарі можуть додавати до страви картоплю, боби, артишоки чи кабачки.. Північноафриканська страва матбуха може бути використана як основа для шакшуки.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
30 хвДрук
  • На розігріту сковороду капаємо трошки рослинної олії та відправляємо в неї дрібно нарізаний часник. Обсмажуємо часник до напівпрозорості і додаємо тонко нарізану цибулю.
  • Чистимо і нарізаємо болгарський перець. Відправляємо до цибулі та часнику.
  • У правильну шакшуку йдуть два види помідорів. Це італійські подрібнені помідори у власному соку і найстигліші, найсоковитіші, найсвіжіші місцеві помідори. Свіжі помідори очищаємо від шкірки, нарізаємо кубиками. Відправляємо тушкуватись решту овочів. Додаємо консервовані помідори, перемішуємо.
  • Солимо, перчимо, додаємо паприку та знову перемішуємо.
  • Робимо в нашому соусі невеликі заглиблення, додаємо в них два жовтки і два цілі яйця. Чекаємо, щоби білок заварився. Трохи підсолюємо яйця та посипаємо паприкою.

Готово! Смачно і корисно. Їмо, насолоджуємося і знаємо: від шакшуки не погладшаєш!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь