У цій варіації приготування ви дізнаєтеся, як приготувати дуже ароматне і незвичайне варення яке дуже нагадує за смаковими якостями улюблену багатьма Нутеллу. Приємний шоколадний аромат в поєднанні з ніжною сливовою кислинкою сподобається всій родині.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вода 100 мл.
- Слива 2 кг.
- Масло вершкове 200 гр.
- Какао 100 гр.
- Цукор-пісок 1.5 кг.
Кроки
- Очистіть від кісточок сливи. Можете розривати плоди навпіл руками або розрізати ножем. Відміряйте від загального обсягу 250 г цукру і засипте фрукти.
- Влийте воду. Поставте на вогонь. Варіть 20 хвилин. Повністю остудіть. Збийте блендером до однорідності.
- Додайте цукор, що залишився. Перемішавши. Якщо сливи у вас кислих сортів, то можете додати більше цукру. Варіть 20 хвилин. Повністю остудіть.
- Зніміть пінку, а разом з нею піднялися на поверхню залишки сливової шкірки. Щоб варення вийшло більш ніжним можете пропустити його через сито.
- Знову поваріть 20 хвилин. Остудивши.
- Пропустіть через сито какао, щоб не залишилося грудочок.
- Закип’ятіть варення. Насипте какао і перемішайте до повного розчинення віночком. Додайте нарізане на шматочки масло. Варіть 20 хвилин.
- Розлийте по стерилізованим банкам і закрийте кришками. Переверніть догори дном і укутайте теплою ковдрою. Залиште до повного охолодження