Шоколадний торт «Медовик» — ще один рецепт з фото приготування смачного десерту. У ньому також випікаються коржі, а ось крем — заварний, але на основі сметани і з додаванням вершків. Обов’язково спробуйте приготувати в домашніх умовах такий торт, він вам обов’язково сподобається.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для коржів
- Куряче яйце 3 шт.
- Цукор-пісок 260 гр.
- Сіль ½ ч. л.
- Мед квітковий 3 ст. л.
- Какао 60 гр.
- Масло вершкове 120 гр.
- Сіль 1.5 ч. л.
- Борошно пшеничне 350 гр.
- Для крему
- Молоко коров’яче 300 мл.
- Куряче яйце 1 шт.
- Крохмаль картопляний 40 гр.
- Цукор-пісок 230 гр.
- Масло вершкове 80 гр.
- Сметана 20% 100 мл.
- Вершки 250 мл.
Кроки
- Для початку беремо ківш з товстим дном, розбиваємо в нього яйця, слідом додаємо сіль з цукром і розмішуємо все до однорідності звичайним віночком.
- У яєчну суміш всипаємо какао, вливаємо мед і знову все перемішуємо.
- Тепер в масу відправляємо вершкове масло і ставимо сотейник на вогонь. Після появи перших бульбашок знімаємо з вогню.
- У гарячу шоколадну масу всипаємо соду і активно перемішуємо.
- Потім починаємо порційно вводити борошно, яку потрібно обов’язково просіяти, замішуємо тісто.
- Тісто ділимо на рівні шматочки, катаємо з них колобки, обертаємо плівкою і прибираємо в прохолодне місце на годину.
- В цей час приготуємо крем. У чаші з’єднуємо яйце з сіллю, цукром і крохмалем. Крохмаль краще використовувати саме кукурудзяний, він більш ніжний. Тепер все розтираємо віночком до однорідного стану.
- Молоко відправляємо на плиту, доводимо до кипіння, але стежимо, щоб воно не закипіло.
- У яєчну масу при активному помішуванні тонкою цівкою вливаємо гаряче молоко.
- Після масу повертаємо в сотейник, додаємо сметану і на середньому вогні варимо крем до загустіння. Якщо маса вийшла з грудочками, то її можна пробити занурювальним блендером або пропустити через сито.
- У заварну масу кладемо м’яке вершкове масло, перемішуємо до однорідності, прикриваємо плівкою в контакт і прибираємо в прохолодне місце.
- Охолоджені колобки розгортаємо, вирізаємо коржі потрібного діаметру, кожен наколюємо виделкою по всій поверхні і випікаємо 7-8 хвилин при температурі 180 °С.
- Готові коржі перекладаємо на решітку і повністю охолоджуємо.
- Повертаємося до крему. Беремо дуже холодні вершки і збиваємо до щільних піків. Заварну масу також трохи збиваємо і з’єднуємо зі збитими вершками за допомогою лопатки.
- Викладаємо коржі один на одного, кожен промазуємо кремом.
- Зібраний десерт також повністю покриваємо кремом, що залишився, прибираємо в прохолодне місце на кілька годин, а перед подачею присипаємо його какао.