Мультиварка дозволяє кожній господині приготувати знаменитий шулюм з баранини в домашніх умовах і особливо коли невелика родина. Технологія та інгредієнти такі ж, як і для класичного шулюма, і смак страви завжди тішить. Баранину на кісточці томимо 2 години на програмі «Тушкування», потім додаємо набір овочів, який можна змінити на свій смак, приправи і завершуємо готування на програмі «Суп». Приправу краще купити спеціальну для шулюма на ринку.
Інгредієнти
Порції: –+
- Баранячі реберця 1 кг.
- Картопля 1 кг.
- Морква ½ кг.
- Перець болгарський ⅓ кг.
- Помідор ⅕ кг.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Вода 2.5 л.
- Сіль за смаком
- Приправа для шулюму за смаком
- Лавровий лист 1 шт.
- Зелень за смаком
Кроки
- Баранячі реберця добре промийте, помістіть в мультичашу, залийте 2,5-3 літрами чистої води і готуйте на програмі «Тушкування» або «Томлення» протягом 2 годин.
- Після завершення програми реберця витягніть з чаші і відокремте м’ясо від кісточки.
- Поки баранина вариться, підготуйте всі вказані в рецепті овочі. Їх почистіть, промийте і наріжте великими шматками довільної форми.
- Бульйон процідіть через сито, щоб вийшов прозорим і без залишків накипу.
- У мультичашу перекладіть нарізку овочів, шматочки м’яса, залийте процідженим бульйоном, додайте на свій смак сіль з приправою і лавровим листом. Увімкніть програму «Суп» на час за замовчуванням.
- По завершенні цієї програми до шулюма додайте дрібно нашатковану зелень і дайте супу 10-20 хвилин для настоювання в режимі «Підігрів».
Приготований в мультиварці шулюм з бараниною, розлийте по суповим тарілках, і блюдо сервіруйте до обіду. Приємного апетиту!