Швидкі коржики з картоплею на сковороді

Роблю такі коржики щоразу, коли ліньки йти в магазин за продуктами. Адже картопля, борошно та дріжджі є в моєму будинку на постійній основі. І так чудово, що на виході отримую не просто коржики, а цілу страву.

Іноді додаю до готових пончиків пару ложок салату та насолоджуюся повноцінним обідом. Діти беруть їх на подовж, а чоловік для перекусу на роботу. Рекомендую приготувати коржики з картоплею вже сьогодні, щоб швидше відчути цей неймовірний смак і аромат. Що ще сказати: швидко та дуже ситно!

Чому коржики з картоплею на сковороді виходять такими смачними

У коржики з картоплею я ніколи не шкодую зелені. Зеленої цибулі – особливо. Вона надає страві певної пікантності і помірної гостроти. А ось картопляне пюре робить коржі дуже ніжними. Неймовірне поєднання. Якщо вдома немає кефіру, можна замінити його теплим молоком чи йогуртом без добавок. Рекомендую за 10 секунд до готовності посипати коржі сиром. Дивіться на власний смак.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
1 год 15 хвДрук
  • Картоплю очистіть і відваріть до готовності. Вилийте у раковину зайву воду.
  • Потім перебийте занурювальним блендером разом з кефіром (йогуртом).
  • Сюди ж додайте цукор, сіль, сухі дріжджі та дрібно порізану зелену цибулю. Вибийте яйце.
  • Просійте близько 400 г борошна. Можна додати трохи більше. Однак не забіть саме тісто борошном – воно повинно залишатися м’яким та липким.
  • Накрийте заготовку рушником і залиште на 1:00 в теплі.
  • Тісто, що піднялося, злегка присипте борошном і розділіть на 20 частин.
  • Потім скачайте їх у кульки і приплюсніть кожен пальцями або качалкою.
  • Смажте у великій кількості олії на середньому вогні до золотистої, хрусткої скоринки.

Готові коржики можна подати зі сметаною або їсти просто так. Повірте, це так смачно, що не відірватись!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь