Сінабони – неймовірно смачні булочки з корицею. Вперше синобони з’явилися в Америці в однойменній мережі пекарень «Cinnabon». Незабаром вони так усім полюбилися, що стали популярними в усьому світі. Їх відмінними рисами є спіралеподібна форма, начинка з корицею та вершкова глазур. У цьому рецепті пропонуємо вам приготувати сінабони з консервованим манго. Десерт виходить дуже незвичайним із екзотичним колоритом.
Зробити корисніше:
Замість цукрового сиропу додайте в тісто ще води. Цукор замініть на фруктозу або стевію. Манго візьміть свіжий, а не консервований. У ньому менше цукру.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 450 гр.
- Свіжі дріжджі 15 гр.
- Масло вершкове 90 гр.
- Цукровий сироп 200 мл.
- Вода 100 мл.
- Коричневий цукор 3 ст. л.
- Манго консервований 230 гр.
- Кориця 1 ст. л.
- Для вершкової глазурі та прикраси
- Вершки 33% жирності 150 мл.
- Цукрова пудра 100 гр.
- М’ята свіжа за бажанням
На порцію
Калорії: 288 ккал
Білки: 3.89 г
Жири: 9.28 г
Вуглеводи: 47.54 г
Кроки
- Злийте з манго цукровий сироп в окрему ємність, він знадобиться надалі. Розтопіть вершкове масло. Підготуйте решту інгредієнтів.
- Спочатку приготуйте тісто. Для цього підігрійте 100 мл води до 40 °С і влийте у велику чашу. Розітріть пальцями свіжі дріжджі і всипте у воду, додайте 3 столові ложки коричневого цукру. Все перемішайте та залиште на 15 хвилин. За цей час дріжджі мають активуватись. Коли дріжджова суміш набухне, додайте до неї 100 мл сиропу з-під манго, розтоплене вершкове масло і просіяне борошно. Місіть тісто, поки воно не стане однорідним та пластичним. Сформуйте з тіста кулю, покладіть в чашу і накрийте харчовою плівкою. Залишіть тісто підніматися на 1:00.
- Тим часом підготуйте начинку. Наріжте манго консервоване на маленькі шматочки і викладіть в миску. Додайте 100 мл сиропу з-під манго та 1 столову ложку кориці. Все перемішайте.
- Коли тісто підійде, обомніть його руками і викладіть на присипаний борошном стіл. Розкачати тісто до товщини 5 мм. Викладіть на нього начинку і поверніть у рулет.
- Розріжте рулет на 6 частин. Змастіть форму для випікання вершковим маслом і викладіть в неї заготовки, що вийшли. Накрийте майбутні сінабони чистим рушником або плівкою і залиште на 15 хвилин при кімнатній температурі відстоюватися. За цей час вони мають трохи збільшитись у обсязі. Відправте сінабони в духовку випікатися на 30-40 хвилин при 180°С.
- Поки сінабони випікаються, підготуйте вершкову глазур. У високу мірну склянку влийте 150 мл охолоджених вершків і додайте 100 г цукрової пудри. Збийте вершки з цукровою пудрою до невеликого загусання. Занадто довго збивати не потрібно. Консистенція має нагадувати рідку сметану.
- Готові сінабони дістаньте з духовки і трохи охолодіть. Полийте випічку вершковою глазур’ю.
Подайте сінабони, прикрасивши цукровою пудрою та свіжою м’ятою за бажанням. Готово. Смачного!