Прекрасна випічка до чаю, кави, какао, молока або гарячого шоколаду. Тонкий аромат і ніжний смак цих булочок нікого не залишить байдужим! Найчастіше булочки з корицею випікають з дріжджового тіста, для приготування якого знадобляться борошно, дріжджі (свіжі або сухі), яйця і молоко, проте не менш смачні булочки виходять і з бездріжджового або з листкового тіста. Борошно перед приготуванням тіста в обов’язковому порядку просівають, молоко підігрівають, а вершкове масло розтоплюють. Якщо ж хочеться приготувати більш легкий варіант булочок, можна не додавати в тісто яйця і молоко. А печуть булочки з корицею в духовці, в хлібопічці або в мультиварці.

Як приготувати булочки з корицею

Корицю, яка надає булочкам чарівний аромат, можна додати в начинку або в тісто, а можна змішати її з цукром і посипати даною сумішшю попередньо змащені яйцем булочки. Не забороняється урізноманітнити булочки з корицею і яблуками, журавлиною, шоколадом, карамеллю, горіхами і деякими іншими продуктами.

Щоб приготувати булочки з корицею класичної форми, тісто розкочують в пласт, після чого згортають його в рулет і розрізають на кілька частин. А можна надати майбутній випічці і будь-яку іншу форму. Це можуть бути і плюшки, і завиванці, і сіннабони, і равлики, і витончені трояндочки.

Якщо хочеться, щоб булочки з корицею вкрилися апетитною золотистою скоринкою, їх необхідно змастити збитою жовтковою масою. Потім їх викладають на змащене маслом або застелене пергаментом деко, намагаючись витримувати між ними деяку відстань (сантиметри чотири, не більше). Якщо ж хочеться, щоб булочки вийшли особливо пишними, їх необхідно залишити на деко на п’ятнадцять-шістдесят хвилин, щоб дати їм можливість піднятися. А випікають такі булочки близько двадцяти-сорока хвилин при температурі від ста вісімдесяти до двохсот градусів. Визначити їх готовність обов’язково допоможуть сірник або зубочистка – якщо вони залишаться сухими, значить, пора витягувати вироби з духовки.

Готові булочки з корицею можна при бажанні покрити приготовленої з вершків і цукрової пудри глазур’ю. Тільки наносити її потрібно не відразу ж, як тільки булочки будуть витягнуті з духовки, а хвилин через п’ять, інакше глазур може утворити некрасиві потьоки. Досить часто булочки з корицею покривають і цукровою пудрою, рубаними горішками, а також згущеним молоком або вершками.

Сіннабони з вишнею і корицею
2 год 0 хв1204
Рецепт без застосування вершкової глазурі, замість неї використовуються горіхи і цукрова пудра. Тісто ніжне, дуже смачно, обов’язково спробуйте.
Сінабон з корицею і заварним кремом
2 год 17 хв0331
Тут булочки Сіннабон готуються, можна сказати, за класичним рецептом. Відмінність буде в кремі – їх поливають заварним кремом. Він не менш смачний, ніж сирний.
сінабони з готового листкового тіста
35 хв0735
Цей рецепт оцінять ті, хто не хоче возитися з тsстом і опарою. Або просто якщо є обмеження за часом. При цьому сіннабони вийдуть вони не менш смачними, як.
2 год 40 хв0375
Ще один варіант найніжніших булочок, де крім стандартних цукру і кориці, додаються родзинки. Він робить смак ласощів ще більш цікавим, а булочки ще більш
булочки Сінабон з шоколадом і корицею
1 год 25 хв0221
Цей рецепт відрізняється від класики – тут, крім цукру з корицею використовується шоколад. Ласуни це оцінять. Ніжні, м’які з яскравим шоколадним
2 год 40 хв0252
Дивлячись на список інгредієнтів, ви, можливо, подумаєте, що перед вами складний рецепт, але це помилка. Продукти будуть потрібні найпростіші, а готувати