Картоплю готують в кожній родині і за різними рецептами, адже вона є основоположним продуктом нашого меню. Варіантом смачної картопляної страви може бути у вас картопля часточками, запечена з сиром в духовці. Вибираємо хороші бульби картоплі і будь-який сир, а в цьому рецепті плавлений, щоб він легко плавився. Зі спецій для картоплі беремо часник, італійські трави і перець. Подаємо запечену картоплю зі сметанним соусом.
Інгредієнти
Порції: –+
- Картопля 2 шт.
- Сир плавлений 50 гр.
- Олія соняшникова 25 мл.
- Часник 3 зуб.
- Італійські трави ½ ч. л.
- Сметана 20% 50 мл.
- Кріп 25 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Бульби картоплі почистити, промити і нарізати однаковими поздовжніми часточками.
- Потім часточки відварити тільки до напівготовності у воді з додаванням солі.
- Зубки часнику почистити і два зубки для картоплі подрібнити на часничниці.
- У піалі змішати вказану в рецепті кількість соняшникової олії з подрібненим часником і спеціями.
- З напіввідвареної картоплі злити воду, покласти до неї приготовлену пряну суміш і акуратно перемішати, щоб суміш покрила часточки з усіх боків рівномірно.
- Деко застелити спеціальним папером і викласти на нього рівним шаром підготовлені часточки картоплі.
- Запекти картоплю при 180 градусах протягом 15 хвилин. За цей час подрібнити на тертці плавлений сир. Посипати ним часточки і продовжити запікання ще 10-15 хвилин, щоб сир розплавився.
- В окремій піалі змішати сметану з дрібно нарізаним кропом і до суміші додати подрібнений зубок часнику.
- Запечену картоплю перекласти на тарілку, декорувати зеленню і подати зі сметанним соусом.
Приємного апетиту!