Смачна картопля часточками з плавленим сиром в духовці

Картоплю готують в кожній родині і за різними рецептами, адже вона є основоположним продуктом нашого меню. Варіантом смачної картопляної страви може бути у вас картопля часточками, запечена з сиром в духовці. Вибираємо хороші бульби картоплі і будь-який сир, а в цьому рецепті плавлений, щоб він легко плавився. Зі спецій для картоплі беремо часник, італійські трави і перець. Подаємо запечену картоплю зі сметанним соусом.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
55 хвДрук
  • Бульби картоплі почистити, промити і нарізати однаковими поздовжніми часточками.
  • Потім часточки відварити тільки до напівготовності у воді з додаванням солі.
  • Зубки часнику почистити і два зубки для картоплі подрібнити на часничниці.
  • У піалі змішати вказану в рецепті кількість соняшникової олії з подрібненим часником і спеціями.
  • З напіввідвареної картоплі злити воду, покласти до неї приготовлену пряну суміш і акуратно перемішати, щоб суміш покрила часточки з усіх боків рівномірно.
  • Деко застелити спеціальним папером і викласти на нього рівним шаром підготовлені часточки картоплі.
  • Запекти картоплю при 180 градусах протягом 15 хвилин. За цей час подрібнити на тертці плавлений сир. Посипати ним часточки і продовжити запікання ще 10-15 хвилин, щоб сир розплавився.
  • В окремій піалі змішати сметану з дрібно нарізаним кропом і до суміші додати подрібнений зубок часнику.
  • Запечену картоплю перекласти на тарілку, декорувати зеленню і подати зі сметанним соусом.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь