Пшоняна каша – проста, але дуже корисна їжа. Готувати її можна різними способами, додаючи всілякі овочі і фрукти. Ми будемо варити пшоняну кашу з замороженого гарбуза.
Інгредієнти
Порції: –+
- Гарбуз 500 гр.
- Молоко коров’яче 500 мл.
- Пшоно 250 гр.
- Вода 250 мл.
- Масло вершкове 15 гр.
- Сіль ¼ ч. л.
- Кориця ½ ч. л.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
Кроки
- Гарбуз заздалегідь дістаньте з морозилки, щоб він розморозився.
- У каструлі з товстим дном розтопіть вершкове масло.
- Викладіть в каструлю гарбуз, додайте сіль, корицю і цукор. Смажте гарбуз, постійно помішуючи, 5-7 хвилин.
- Потім влийте молоко, зменшіть вогонь і продовжуйте тушкувати 15-20 хвилин.
- Пшоно ретельно промийте проточною водою.
- Додайте пшоно до гарбуза, влийте воду і млоїть кашу під кришкою 40-45 хвилин.
- У готову кашу на свій розсуд можна додати сухофрукти або мед.
Приємного апетиту!