Дуже смачне варення з двох видів ягід. Солодка малина відмінно поєднується з кислуватою червоною смородиною. А який у варення аромат! Це відмінні і корисні ласощі, яке ви із задоволенням будете їсти довгими зимовими вечорами. Так як ягоди піддавалися мінімальній тепловій обробці, в них збереглося максимум корисних речовин.
Якщо малина зі свого городу, і ви її не обробляли, то можете не промивати. Покупні ягоди краще акуратно промити прохолодною водою. Коли будете перемішувати ягоди з цукром, намагайтеся їх не пом’яти – це важливо. І тоді у вас вийде густе варення з цільними ягідками. Воно підійде і для чаювання, і для додавання в випічку.
Інгредієнти
Порції: –+
- Цукор-пісок 1.5 кг.
- Смородина червона (порічки) 1 кг.
- Малина ½ кг.
Кроки
- Обполосніть і переберіть червону смородину. Обов’язково Видаліть всі гілочки і будь-яке сміття.
- Так само переберіть малину. Витягніть все плодоніжки, бажано з сердцевинкою. При необхідності промийте.
- Смородину перекладіть в каструлю і посипте цукром. Ретельно, але дуже обережно перемішайте, щоб цукор огорнув кожну ягідку.
- Надішліть каструлю на вогонь і варіть, постійно перемішуючи. Обов’язково в процесі знімайте пінку.
- Коли варення почне кипіти, додайте малину і продовжите варити, перемішуючи ягоди. Робити це потрібно акуратно.
- Коли варення хорошенечко закипить, зніміть каструлю з плити і розлийте ласощі по простерилізованих банках. Закрийте стерилізованими кришками.
- Переверніть баночки догори дном, укутайте і дочекайтеся їх повного охолодження.