Смачні рецепти на друге з свинини

Час приготування: 60 хв

Незважаючи на те, що свинину не вважають найкориснішим продуктом, страви з неї виходять смачними та поживними. Тому давайте розглянемо, що можна швидко і смачно приготувати на друге з такого виду м’яса.

«Ведмежа лапа» зі свининою

Якщо потрібно швидко і смачно нагодувати свою сім’ю, то приготуйте їм на друге «ведмежу лапу» з свинини. Блюдо виходить ситним і дуже апетитною, що робить його відмінним вибором не тільки для сімейного, але і для святкового застілля.

Інгредієнти:

  • 350 г свинини;
  • 500 г картоплі;
  • 3 яйця;
  • 2-3 ст. л. борошна;
  • 150 г твердого сиру;
  • 3-5 зубчиків часнику;
  • сіль і перець за смаком;
  • приправи для м’яса, за смаком.

Приготування:

  • Очищену картоплю натираємо на крупній тертці, віджимаємо від соку, що виділився перекладаємо в миску, заливаємо холодною водою і поки відставляємо в сторону.

  • Свинину нарізаємо шматочками, як на відбивні, накриваємо плівкою і з двох сторін розм’якшуємо кухонним молоточком.
  • М’ясо солимо, перчимо та посипаємо будь-якими приправами для м’ясних страв.

  • Терту картоплю віджимаємо від води, додаємо у нього два яйця, підсипаємо сіль, перець, спеції і борошно. Все добре перемішуємо.

  • Залишився третє яйце розбиваємо в окрему миску і збовтуємо виделкою.
  • Далі на розігріту з маслом сковороду викладаємо картоплю, формуємо основу під м’ясо.

  • Свинину потім у збитому яйці, кладемо на картоплю, а зверху покриваємо її ще тонким шаром тертої картоплі.

  • Обсмажуємо до рум’яного кольору з двох сторін, після перекладаємо на деко з пергаментом і відправляємо в духовку на 20-25 хвилин, температура 180 °С.

  • За 5 хвилин до готовності посипаємо блюдо тертим сиром.

Вибір правильного м’яса гарантує успіх у приготуванні страви. Для запікання підходять такі частини туші, як ошийок, передній і задній окіст і вирізка.

Печеня по-домашньому

З усіх страв, які можна швидко і смачно приготувати з свинини на друге, для багатьох спекотне — найулюбленіше. Адже що може бути смачніше, ніж тушкована картопелька з ніжним м’ясом і апетитною підливою?

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі;
  • 800 г свинини;
  • 2 цибулини;
  • 1 морква;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • лавровий лист;
  • сіль за смаком;
  • 1 ч. л. паприки;
  • горошини перцю.

Приготування:

  • Свинину промиваємо, просушуємо паперовими рушниками і нарізаємо середніми за розмірами шматочках.
  • У глибокій сковороді або сотейнику розігріваємо олію, викладаємо свинину і обсмажуємо.

  • Нарізаємо цибулю чвертькільцями. Моркву ріжемо кружечками, а потім кожен розрізаємо на чотири частини.
  • Як тільки м’ясо підрум’янилося, викладаємо до нього овочі, перемішуємо, накриваємо кришкою і готуємо до м’якості цибулі.

  • Очищену картоплю нарізаємо кубиками, не дуже дрібними, але і не великими. Солимо, висипаємо всі спеції і кладемо лавровий лист. Все перемішуємо.
  • На свинину викладаємо картоплю, вже нічого не перемішуємо, а підливаємо 60 мл води, накриваємо кришкою і робимо самий мінімальний вогонь. Протягом 20-25 хвилин кришку не відкриваємо.
  • Після вже майже готову картоплю перемішуємо з м’ясом і овочами.

  • Потім додаємо пропущений через прес часник, вливаємо 3-4 ополоника крутого підсоленого окропу.

  • Накриваємо кришкою і готуємо 5 хвилин на середньому вогні.
  • Після спекотне перемішуємо, даємо йому 10 хвилин настоятися, викладаємо в глибоку тарілку разом з бульйоном. Посипаємо свіжою зеленню і подаємо до столу.

При бажанні в жарку можна додати томатну пасту, розведену в окропі. Якщо паста з кислинкою, то потрібно додати 1 ч. ложку цукрового піску.

Оджахурі — свинина з картоплею

Оджахурі — смажену картоплю, соковита свинина і ароматні спеції. І якщо ви не знаєте, що приготувати на друге швидко і смачно, то обов’язково спробуйте таке блюдо, яке люблять у кожній грузинської сім’ї.

Інгредієнти:

  • 900 г свинини;
  • 800 г картоплі;
  • 300 г цибулі;
  • 10 г часнику;
  • 1 гострий перець;
  • 30 г кінзи;
  • 50 г граната;
  • 1 ч. л. солі;
  • 0,5 ч. л. перцю;
  • 50 г топленого масла;
  • 3 ст. л. рослинної олії.

Приготування:

  • Свинину промиваємо, просушуємо і нарізаємо шматочками.

  • На сковороді розігріваємо олію, викладаємо м’ясо і обсмажуємо з двох боків до рум’яного кольору за 15 хвилин.

  • Очищену картоплю розрізаємо навпіл, а потім кожну половинку ще на 3-4 частини.

  • На іншій сковороді розігріваємо пряжене масло й обсмажуємо на ньому картоплю протягом 15 хвилин.

  • Шаткуємо півкільцями цибулю.
  • Дрібно кришимо зубчик часнику.
  • Колечками подрібнюємо гострий перець.
  • До смаженої картоплі перекладаємо свинину, додаємо цибулю разом з часником і гострим перцем. Також підсипаємо сіль і перець.

  • Все перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо на малому вогні 5 хвилин.

  • Кінзу подрібнюємо і присипаємо зеленню картоплю зі свининою.

Готову страву знімаємо з вогню, викладаємо на тарілку, при бажанні прикрашаємо зернами граната і подаємо до столу.

Свинина в кисло-солодкому соусі

Швидко і смачно приготувати свинину в кисло-солодкому соусі. М’ясо виходить вишуканим на смак, особливо його оцінять всі шанувальники китайської кухні. Так що починаємо готувати апетитне блюдо на друге.

Інгредієнти:

  • 400 р свинини;
  • 1 солодкий перець;
  • 1 морква;
  • 1 великий зубчик часнику;
  • свіжий імбир;
  • половинка гострого перцю;
  • 4 ст. л. соєвого соусу;
  • 2 ст. л. бальзамічного оцту;
  • 2 ст. л. коричневого цукру;
  • 2 ч. л. картопляного крохмалю;
  • 1 ч. л. діжонської гірчиці;
  • 1/3 склянки води.

Приготування:

  • М’ясо промиваємо, звільняємо від зайвих плівок і нарізаємо впоперек волокон спочатку шматочками, як на відбивні товщиною в 1 см. Після відбиваємо м’ясо так, щоб шматочки стали дуже тонкими, а потім все ріжемо тонкою соломкою.

  • Свинину перекладаємо в миску, вливаємо 1 ч. ложку соєвого соусу, перемішуємо і поки відставляємо в сторону.
  • Очищений від насіння і гострий червоний перець, морква подрібнюємо тонкою соломкою.

  • Дрібно кришимо часник і невеликий шматочок свіжого імбиру.
  • Для соусу в миску вливаємо залишився соєвий соус, бальзамічний оцет, кладемо гірчицю, засипаємо тростинний цукор і половину крохмалю. Розмішуємо до однорідності.

  • Після цього в соус підливаємо воду, ще раз перемішуємо і поки відставляємо в сторону.
  • Іншу половину крохмалю відправляємо до м’яса, перемішуємо.
  • У глибокій сковороді розігріваємо олію, викладаємо моркву і обсмажуємо протягом 2-х хвилин.
  • Потім до моркви додаємо солодкий і гострий перець, смажимо ще 2 хвилини.

  • Обсмажені овочі зі сковороди прибираємо, вливаємо ще трохи олії і швидко обсмажуємо на ньому часник і імбир.
  • Тепер викладаємо м’ясо, перемішуємо, смажимо 3-4 хвилини і повертаємо овочі.
  • Все перемішуємо, обсмажуємо протягом 3-4 хвилин і вливаємо соус.

  • Даємо соусу закипіти і прогрітися всіх інгредієнтів разом пару хвилин.

До свинини в кисло-солодкому соусі подають, як правило, рис, але при бажанні можна приготувати будь-який інший гарнір. Також рекомендуємо спробувати свинину по-китайськи зі свіжим або консервованим ананасом.

Гуляш зі свинини

Гуляш – угорське блюдо, яке можна швидко і просто приготувати на друге. Традиційно для гуляшу використовують яловичину або телятину, але і зі свинини «пастуший суп» виходить не менш смачним.

Інгредієнти:

  • 1 кг свинини;
  • 350 г моркви;
  • 20 г часнику;
  • 150 г цибулі;
  • 70 г селери;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • 0,5 ч. л. меленої кориці;
  • 0,5 ч. л. куркуми;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 500 мл курячого бульйону;
  • 2 ст. л. томатної пасти;
  • 1 ч. л. солі;
  • 0,5 ч. л. чорного перцю;
  • 10 г зелені.

Приготування:

  • Свинину нарізаємо кубиками 1,5 див.

  • На сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо м’ясні шматочки на сильному вогні до рум’яного кольору. Після викладаємо в миску.

  • Маленькими кубиками подрібнюємо цибулю і пасеруємо його протягом 2-х хвилин.

  • До цибулі додаємо пропущений через прес часник, перемішуємо і смажимо ще 1 хвилину. Кладемо кмин, корицю, чорний перець, куркуму, томатну пасту, все перемішуємо.
  • Моркву нарізаємо кружечками або напівкружечками. Невеликими шматочками нарізаємо селера. Висипаємо їх до решти інгредієнтів і повертаємо м’ясо.

  • Посипаємо все борошном, перемішуємо і вливаємо курячий бульйон або звичайну воду.

  • Після закипання тушкуємо гуляш під кришкою протягом години, в кінці додаємо подрібнену зелень петрушки.

Для утворення смачною скоринки перед обсмаженням шматочки свинини можна злегка посипати цукровою пудрою.

«Ліниві» відбивні

«Ліниві» відбивні – справжня знахідка для тих, кому потрібно швидко приготувати що-небудь смачне на друге. Таке блюдо зі свинини не потребує багато часу і сил, що обов’язково сподобається багатьом господиням.

Інгредієнти:

  • 300 г свинини;
  • 1 ст. л. картопляного крохмалю;
  • 1 яйце;
  • 1 ст. л. майонезу;
  • спеції за смаком;
  • рослинна олія для смаження.

Приготування:

  • Свинину нарізаємо дрібними кубиками і кладемо в миску.

  • До м’яса вбиваємо яйце, додаємо майонез, сіль і улюблені спеції, крохмаль і все добре розмішуємо. М’ясо ставимо в прохолодне місце мінімум на 1 годину.

  • Після на сковороді розігріваємо олію, викладаємо ложкою м’ясо і смажимо, як оладки, по 5-6 хвилин з кожного боку.

  • Готові відбивні викладаємо на серветку, щоб прибрати з них зайвий жир, а потім подаємо до столу з будь-яким гарніром, соусом і овочами.

  • Якщо є бажання посмажити саме відбивні з цілісного шматка м’яса, то за 2 години до приготування свинину можна змастити сумішшю з оцту і рослинної олії, так м’ясо буде більш ніжним.

Свинина по-корейськи

Свинина по-корейськи – ще одне м’ясне блюдо, яке можна приготувати на друге. Пряні, ароматні і рум’яні скибочки свинини зроблять будь обід або вечерю ситним та смачним.

Інгредієнти:

  • 750 г свинячої корейки;
  • 1 ст. л. рослинної олії;
  • 60 мл соєвого соусу;
  • 2 ст. л. меду;
  • 4 зубчики часнику;
  • 1 ч. л. кунжутного масла;
  • 1 ч. л. імбиру;
  • 2 ч. л. соусу чілі;
  • ½ Ч. л. чорного перцю;
  • зелень за смаком.

Приготування:

  • Висипаємо В миску перець, пропущений через прес часник, подрібнений свіжий імбир.Вливаємо соєвий соус, мед і соус чилі. Ретельно все перемішуємо.

  • В отриманий маринад кладемо шматочки свинини і залишаємо на 20 хвилин.

  • Обсмажуємо м’ясо на сковороді з розігрітим маслом з двох сторін по 5 хвилин.

  • Після вливаємо залишився маринад, кунжутне масло і готуємо ще 5 хвилин.

  • В кінці посипаємо подрібненою зеленню петрушки і знімаємо готову страву з вогню.

Свинина – дуже жирне м’ясо, тому в приготуванні не варто використовувати калорійні маринади.

Макарони з м’ясом в мультиварці

В мультиварці можна швидко приготувати ситну вечерю. Незважаючи на що, що рецепт дуже простий, страва виходить смачним і обов’язково сподобається всім.

Інгредієнти:

  • 500 р свинини;
  • 500 г макаронів;
  • 150 г цибулі;
  • 120 г моркви;
  • 180 г помідор;
  • 3 ст. л. кетчупу;
  • сіль і перець за смаком;
  • 1 ст. л. рослинної олії.

Приготування:

  • Невеликими кубиками подрібнюємо цибулю і помідори. Моркву натираємо на крупній тертці.

  • Свинину ріжемо невеликими шматочками.
  • У чашу мультиварки вливаємо олію, включаємо режим «Смаження» і відправляємо відразу цибулю з морквою і томатами.
  • Обсмажуємо овочі 5 хвилин, а потім до них додаємо м’ясо.

  • Через 5 хвилин кладемо кетчуп, перемішуємо.

  • Режим «Смаження» відключаємо. До м’яса з овочами додаємо сіль, суміш перців і вливаємо 200 мл окропу. Закриваємо кришкою і готуємо свинину за програмою «Гасіння» протягом 30 хвилин.

  • Після сигналу засипаємо макарони, ще трохи солі і заливаємо окропом так, щоб усі інгредієнти були повністю у воді.

  • Вибираємо режим «Рис-крупа» і доводимо страву до готовності протягом 10 хвилин.
  • Якщо вам вдалося купити домашню свинину, то не варто перебивати її смак великою кількістю спецій — солі і перцю буде достатньо.

Ось такі страви зі свинини можна швидко приготувати на друге. Але, щоб насолодитися смачним обідом або вечерею, не варто економити на якості м’ясного продукту. Краще купувати свіже домашнє м’ясо, з якого дійсно виходять дуже апетитні, ситні і ароматні страви.

Інгредієнти
Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь