Смачний джем з червоної і чорної смородини

джем з червоної і чорної смородини

Смачний ніжний джем з двох видів смородини. Ідеальне поєднання ягід: злегка кислувата червона і солодка чорна. Вони знаходяться “на одній хвилі”, тому смак виходить дивно гармонійним. На етапі додавання цукру можна приготувати ще більш корисні ласощі. Для цього просто зменшіть кількість підсолоджувача і заморозьте масу в формочках для льоду.

Є ще один варіант приготувати такий джем, щоб він був більш корисним. Просто не уварюйте його. Залиште після пюрировання на кілька годин. Періодично підходіть і перемішуйте, щоб цукор розчинився. Можна прискорити процес. Для цього нагрійте його після замішування цукру, але не більше ніж на 40 градусів. Зберігається такий джем недовго, і тільки в холодильнику. Тобто самі варити ласощі не потрібно. Якщо хочете зберігати ласощі довго і при кімнатній температурі, то строго дотримуйтесь рецепту.

Кроки
Друк
  • В першу чергу займіться смородиною. Ягоди потрібно промити і перебрати.
  • Потім відкиньте смородину в друшляк і залиште на кілька хвилин, щоб вода стекла.
  • У кілька заходів перебийте смородину занурювальним блендером до однорідного пюреподібного стану.
  • Додайте цукор і продовжіть всю цю масу пюрировати.
  • Надішліть джем на плиту і варіть, постійно перемішуючи.
  • Як тільки він почне кипіти, відразу зніміть з вогню. Зніміть пінку.
  • Розлийте джем по підготовлених баночкам.
  • Зверху посипте цукром, щоб утворилася цукрова подушка. Герметично закрийте.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь