Це один з найсмачніших варіантів компоту з малиною. Легка кислинка червоної смородини вдало гармонує з солодкою малиною. Освіжаючий ароматний напій містить величезну кількість вітамінів. Його також можна зварити взимку із заморожених ягід.
Якщо малина зі свого саду, і ви її нічим не обробляли, її можна не мити. У всіх інших випадках акуратно обполосніть в прохолодній воді. Ягідки вибирайте стиглі і щільні. Кількість інгредієнтів вказано з розрахунку на трилітрову банку.
Інгредієнти
Порції: –+
- Малина 250 гр.
- Смородина червона 250 гр.
- Цукор-пісок 250 гр.
- Вода 2.5 л.
Кроки
- В першу чергу підготуйте ягоди. Потрібно видалити хвостики, сміття та пошкоджені екземпляри.
- Смородину і в разі потреби малину обполосніть прохолодною водою.
- Простерилизуйте банки будь-яким звичним для вас методом.
- У гарячу простерилізовану банку відправте ягоди.
- Тепер можна зварити сироп для компоту. У каструлю влийте воду.
- Коли вона почне грунтовно кипіти, додайте цукор, перемішайте і уварюйте ще 2 хвилини.
- Киплячою водою залийте ягоди, а потім герметично закатайте банки простерилізованими кришками.
- Переверніть вгору денцем і закутайте чимось теплим.
- Через 10-12 годин банки можна відправляти на постійне зберігання – воно можливе навіть при кімнатній температурі.