Смачний і корисний компот з малини і червоної смородини

Це один з найсмачніших варіантів компоту з малиною. Легка кислинка червоної смородини вдало гармонує з солодкою малиною. Освіжаючий ароматний напій містить величезну кількість вітамінів. Його також можна зварити взимку із заморожених ягід.

Якщо малина зі свого саду, і ви її нічим не обробляли, її можна не мити. У всіх інших випадках акуратно обполосніть в прохолодній воді. Ягідки вибирайте стиглі і щільні. Кількість інгредієнтів вказано з розрахунку на трилітрову банку.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
40 хвДрук
  • В першу чергу підготуйте ягоди. Потрібно видалити хвостики, сміття та пошкоджені екземпляри.
  • Смородину і в разі потреби малину обполосніть прохолодною водою.
  • Простерилизуйте банки будь-яким звичним для вас методом.
  • У гарячу простерилізовану банку відправте ягоди.
  • Тепер можна зварити сироп для компоту. У каструлю влийте воду.
  • Коли вона почне грунтовно кипіти, додайте цукор, перемішайте і уварюйте ще 2 хвилини.
  • Киплячою водою залийте ягоди, а потім герметично закатайте банки простерилізованими кришками.
  • Переверніть вгору денцем і закутайте чимось теплим.
  • Через 10-12 годин банки можна відправляти на постійне зберігання – воно можливе навіть при кімнатній температурі.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь