Смачний салат Обжорка з куркою і солоними огірками

Час приготування: 60 хв

Салат «Обжорка» з куркою і солоними огірками знаком не всім, але готується він просто і виходить дуже смачним. Є кілька варіацій рецептів цієї страви, нижче вони представлені з фото і покроковим описом.

Класичний рецепт салату «Обжорка»

Назва салат отримав завдяки неймовірному смаку, аромату і в той же час легкості, адже спробувавши один раз, не втримаєшся від другої порції. Приготувати салат «Обжорка» з куркою і солоними огірками за цим рецептом з фото буде просто. Його можна подати до святкового столу, адже його смак вражаючий.

Також він відмінно підійде на кожен день, так як у складі використовуються прості і доступні продукти.

Інгредієнти:

  • куряче м’ясо – 300 г;
  • солоні огірки – 2 шт.;
  • цибуля-ріпка – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • зелень кропу – 4-5 гілочок;
  • майонез для заправки салату – 4 ст. л.;
  • соняшникова олія для смаження – 3 ст. л.;
  • чорний мелений перець, сіль – за смаком.

Приготування:

  • М’ясо курки злегка відварюємо в підсоленій воді до повної готовності. Рекомендується брати грудку на кістки і з шкірочкою, таке м’ясо буде соковитим і м’яким. У бульйон для аромату додаємо лавровий лист і перець горошком.

  • Тим часом починаємо займатися овочами. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, дрібно нарізаємо досить і відправляємо на розігріту сковороду з соняшниковою олією. Обсмажуємо, постійно перемішуючи, близько 5 хвилин. Лук повинен стати м’яким і золотистим.

  • Моркву очищаємо, миємо й натираємо на тертці з великим перетином. Можна використовувати тертці для корейської моркви. Натертий овоч додаємо до цибулі, перемішуємо і обсмажуємо все разом під закритою кришкою. Готові овочі солимо, перчимо. Викладаємо на тарілку, щоб охолоджувались. Намагаємося дістати овочі зі сковороди без масла.

  • Відварене і остигле м’ясо нарізаємо середніми кубиками. Відправляємо в глибоку ємність. Туди ж – остиглі обсмажені овочі.

  • Солоні огірки подрібнюємо кубиками середнього розміру. Викладаємо їх на друшляк, щоб пішла зайва волога. Тільки після цього відправляємо їх у загальну ємність.

  • Додаємо до решти інгредієнтів свіжу подрібнену зелень, майонез, сіль за смаком, все ретельно перемішуємо.

  • Даємо салату «Обжорка» з куркою і солоними огірками настоятися близько півгодини, потім викладаємо в красиве блюдо або креманки і подаємо до столу. Представлений рецепт з фото нескладний, готувати такий салат одне задоволення.

Салат «Обжорка» з часником

Ароматний салат «Обжорка» в стандартному варіанті готується з куркою і солоними огірками. У цьому рецепті з фото додамо часнику, блюдо придбає пікантний смак і незвичайний аромат.

Інгредієнти:

  • стегенце куряче – 400 р;
  • морква – 2 шт.;
  • цибуля-ріпка – 2 шт.;
  • солоні огірки – 3-4 шт.;
  • часник – 3-4 зубчики;
  • соняшникова олія – 3-4 ст. л.;
  • майонез – 3 ст. л.;
  • сіль, чорний мелений перець – за смаком.

Приготування:

  • Стегенце попередньо моєму. Відправляємо варитися в підсоленій воді з додаванням лаврового листа і чорного перцю горошком до повної готовності.

  • Цибулю і моркву очищаємо, миємо. Цибулю дрібно рубаємо ножем, а моркву тремо на тертці з великим перетином або за бажанням нарізаємо тонкою соломкою.

  • Обсмажуємо овочі окремо на сковороді з рослинною олією.

  • Куряче стегенце охолоджуємо, відокремлюємо м’ясо від кістки. Нарізаємо його середніми за розміром шматочками.

  • Часник очищаємо і як можна дрібніше ріжемо ножем.
  • Солоні огірки нарізаємо тонкою соломкою. Викладаємо в друшляк, щоб позбавити їх від зайвої рідини.

  • Всі підготовлені продукти викладаємо в загальну миску, солимо, перчимо, заправляємо майонезом. Ретельно перемішуємо.

Салат «Обжорка» з куркою і солоними огірками можна подавати в загальному блюді, а можна порційно у святкових креманках. Зверху обов’язково прикрашаємо свіжою зеленню кропу або петрушки, як на фото.

Салат «Обжорка» з копченою куркою і кукурудзою

Простий і ситний салат «Обсмажування» готується в різних варіаціях. Цей рецепт дуже простий і смачний. Таким блюдом можна порадувати близьких за святковим столом або приготувати його на швидку руку, коли гості вже на порозі.

Інгредієнти:

  • копчене м’ясо курки – 400 г;
  • консервована кукурудза – 1 банка;
  • морква по-корейськи – 300 г;
  • сіль, чорний мелений перець – за смаком;
  • майонез для заправки салату.

Приготування:

  • Копчене м’ясо курки відокремлюємо від кісток і прибираємо шкіру, якщо є. Нарізаємо м’ясо кубиками середнього розміру.

  • Корейську моркву викладаємо на друшляк, даємо стекти зайвої рідини.
  • Відкриваємо банку з консервованою кукурудзою і зливаємо сік.
  • Відправляємо в глибоку миску нарізане копчене м’ясо. Додаємо до нього корейську моркву і кукурудзу.

  • Солимо, перчимо страву на свій розсуд, заправляємо за смаком майонезом. Все ретельно перемішуємо.

Викладаємо салат на красиве блюдо, зверху прикрашаємо гілочками свіжого кропу або петрушки і подаємо до столу.

Салат «Обжорка» з сухариками, квасолею і грибами

Салат «Обжорка» не завжди готується з солоними огірками. У цьому рецепті з фото – з куркою, квасолею, грибами і сухариками. Блюдо виходить дуже ситним та смачним. Такий варіант салату прикрасить святковий стіл і здивує гостей.

Інгредієнти:

  • сухарі – 50 г;
  • ріпчаста цибуля – 0,5 шт.;
  • сік лимона – 2 ч. л.;
  • морква – 500 г;
  • куряче філе – 350 г;
  • свіжі гриби – 400 г;
  • консервована квасоля – 1 банка;
  • гірчиця – 1 ч. л.;
  • соняшникова олія – 1 стакан;
  • яйце – 1 шт.;
  • сіль, чорний мелений перець – за смаком;
  • майонез – 3-4 ст. л.

Приготування:

  • Ставимо відварюватися куряче філе. Воду трохи солимо, додаємо для аромату і смаку лавровий лист і чорний перець горошком. Варимо до готовності м’яса.
  • Цибулю і моркву очищаємо від шкірки. Цибулю подрібнюємо ножем, моркву тремо на тертці з великим перетином.

  • Обсмажуємо овочі окремо до повної готовності на сковороді з невеликою кількістю соняшникової олії.
  • Гриби очищаємо від плівок і нарізаємо тонкими пластинами. Обсмажуємо їх на сковороді з рослинною олією до рум’яності.

  • Відкриваємо банку з консервованою квасолею, зливаємо рідину і промиваємо продукт. Обсушуємо на сухій сковороді, уникаючи пригорання.
  • Відварене куряче філе остуджуємо і ріжемо соломкою по волокнах.
  • Тепер приступимо до приготування заправки для салату. У ємність додаємо 1 сире яйце, збовтуємо його виделкою. Додаємо до нього сіль, чорний мелений перець, лимонний сік, гірчицю, половину склянки соняшникової олії. Все гарненько перемішуємо або збиваємо блендером до однорідності.

  • Всі підготовлені компоненти салату покласти в глибоку ємність, додаємо заправку і ретельно перемішуємо..
  • Готовий салат заправляємо майонезом, додаємо сухарики безпосередньо перед подачею до столу. Подаємо в порційних креманках або невеликих тарілках, укладаючи страву за допомогою кулінарного кільця. Прикрашаємо зеленню.

Салат «Обжорка» зі свіжими огірками

Легкий, неймовірно смачний свіжий салат «Обжорка» неодмінно варто спробувати приготувати за цим рецептом. Страва стане родзинкою будь-якого застілля. У такого салату неймовірно ніжний смак і легкий свіжий аромат, обов’язково здивуйте своїх близьких.

Інгредієнти:

  • свіжі печериці – 400 г;
  • куряче філе – 300 г;
  • морква по-корейськи – 150 г;
  • чорнослив без кісточок – 100 г;
  • свіжі огірки – 2 шт.;
  • рослинна олія – для обсмажування грибів та курки;
  • майонез – за смаком для заправки салату;
  • сіль – за смаком.

Приготування:

  • Куряче філе нарізаємо кубиками середнього розміру і обсмажуємо на сковороді з невеликою кількістю соняшникової олії. Смажимо до повної готовності продукту. Трохи підсолюємо.

  • Гриби миємо та очищаємо від плівок. Нарізаємо соломкою. Обсмажуємо їх окремо від м’яса до повного випаровування вологи й появи рум’яності.

  • Огірки миємо й нарізаємо соломкою.

  • Корейську моркву подрібнюємо ножем.

  • Чорнослив також нарізаємо тонкою соломкою.

  • Всі продукти залишаємо поки окремо.
  • Готуємо гарне широке блюдо, в яке будемо викладати шари салату. Всі шари промазуємо майонезом.
  • Перший шар – куряче м’ясо.
  • Другий шар – смажені гриби.
  • Третій – корейська морквина.
  • Четвертий – чорнослив.
  • П’ятий – свіжі огірки.

Даємо «Обжоркі» настоятися близько півгодини і подаємо до столу, прикрасивши свіжою зеленню або зеленою цибулею.

Салат «Обжорка» в стандартному варіанті готується з куркою і солоними огірками, але з роками рецепт удосконалювався і змінювався, тому сьогодні існує безліч варіацій цього чудового блюда. У нас вони представлені з фото і покроковим виконанням, що полегшує задачу приготування. Нерідко м’ясо курки замінюють будь-яким іншим, наприклад, яловичиною, кролятиною або м’ясом індички.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь