За рецептом Сталіка Ханкішієва виходять манти трьох кольорів (жовтого, зеленого і червоного), в якості натуральних барвників для тіста виступає пюре гарбуза, шпинату і буряковий сік. Блюдо виходить не тільки соковитим і ніжним, ароматним, але і красивим.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне скільки візьме тісто
- Куряче яйце 3 шт.
- Борошно “Дурум” 300 гр.
- Гарбуз 300 гр.
- Буряк 400 гр.
- Шпинат 350 гр.
- Рослинна олія 35 мл.
- Сіль 3 ч. л.
- Сіль в фарш 1 ст. л.
- Цибуля ріпчаста 800 гр.
- М’ясо 650 гр.
- Сало курдючне 300 гр.
- Перець чорний мелений ½ ст. л.
- Зіра ½ ст. л.
- Коріандр ½ ст. л.
Кроки
- Овочі почистити і помити. Гарбуз порізати на шматочки, викласти в каструлю. Налити туди ж 20 мл рослинної олії і 50 мл води, накрити кришкою і поставити на плиту, тушкувати до майже повної готовності. Гарбуз пробити блендером і протерти через сито. Взяти для рецепта 1 стакан пюре.
- У сковороду налити трохи олії і води, викласти заморожений шпинат. Розігрівати до його відтавання, проте намагатися не перегріти, щоб він не втратив колір. Відправити в блендер, потім протерти через сито. Взяти 1 склянку пюре.
- З буряка видавити сік за допомогою соковижималки, повинно вийти близько 1 склянки соку.
- Змішати 100 г борошна «Дурум», 1 яйце, 1 ч.л. солі і 1 неповну склянку протертого гарбузового пюре. Порціями підмішувати просіяне звичайне пшеничне борошно, поки тісто не стане тугим, але еластичним, по консистенції схожим на тісто для пельменів. Аналогічним чином замісити 2 інших види тіста. Загорнути тісто кожного кольору окремо в харчову плівку і відкласти.
- Для начинки м’ясо і сало нарізати гострим ножем на дуже дрібні шматочки. Цибулю нарізати невеликими шматочками, висипати до м’яса.
- Прямо на цибулю висипати сіль і ретельно розім’яти цибулю з сіллю руками, щоб виділився сік. Всипати в фарш прянощі і все швидко перемішати.
- Тісто жовтого кольору скачати в ковбаску, відрізати кругляши товщиною близько 1 см. розкачати все кругляши веретеноподібною качалкою так, щоб краї у тіста були тонше, ніж середина.
- У центр кожного манта викласти 1 ст.л. з гіркою начинки, защепіть краї, як подобається. Таким же чином зліпити манти з тіста зеленого і червоного кольорів.
- На дно мантоварки налити води, встановити рівні. Дно кожного манта вмочити в рослинну олію, щоб вони не прилипли до металу. Готувати близько 35-45 хв.
Ще гаряче блюдо змастити вершковим маслом і подавати на стіл.