У пароварці можна готувати безліч звичних страв, в тому числі манти. Завдяки приготуванню на пару вони виходять соковитими і не втрачають своєї форми.
Інгредієнти
Порції: –+
- Фарш м’ясний 420 гр.
- Цибуля ріпчаста 4 шт.
- Сіль кухонна 1.5 ч. л.
- Суміш перців 1 ч. л.
- Куряче яйце 1 шт.
- Борошно пшеничне 600 гр.
- Молоко коров’яче або вода 240 мл.
Кроки
- Фарш найкраще брати змішаний, з 2 видів м’яса, наприклад свинина і яловичина. При необхідності можна додати в нього ще трохи прокрученого в м’ясорубці сала. Фарш поперчити і посолити (1 ч.л.), перемішати.
- Цибулю очистити, сполоснути і дрібно порізати. Розім’яти шматочки цибулі між пальцями, щоб вичавити з них сік. Додати до фаршу і розмішати.
- Для тіста в миску просіяти борошно вищого гатунку, посолити і вбити яйце. Потроху додаючи молоко або воду, замісити руками круте тісто. Загорнути в харчову плівку або целофановий пакет і прибрати в холодильник на півгодини.
- Витягнути тісто з холодильника, промісити ще раз руками і розкачати за допомогою качалки шаром близько 1-2 мм.
- Порізати тісто невеликими квадратами, які потім ще трохи розкачати качалкою.
- Викласти по центру кожного квадрата тіста близько 1 ч.л. з гіркою начинки і защепити краї.
- Викласти манти в пароварку на деякій відстані один від одного, на дно пароварки налити води, готувати близько 30-45 хв.
Приємного апетиту!