Соковиті манти, приготовані в пароварці

У пароварці можна готувати безліч звичних страв, в тому числі манти. Завдяки приготуванню на пару вони виходять соковитими і не втрачають своєї форми.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
1 год 45 хвДрук
  • Фарш найкраще брати змішаний, з 2 видів м’яса, наприклад свинина і яловичина. При необхідності можна додати в нього ще трохи прокрученого в м’ясорубці сала. Фарш поперчити і посолити (1 ч.л.), перемішати.
  • Цибулю очистити, сполоснути і дрібно порізати. Розім’яти шматочки цибулі між пальцями, щоб вичавити з них сік. Додати до фаршу і розмішати.
  • Для тіста в миску просіяти борошно вищого гатунку, посолити і вбити яйце. Потроху додаючи молоко або воду, замісити руками круте тісто. Загорнути в харчову плівку або целофановий пакет і прибрати в холодильник на півгодини.
  • Витягнути тісто з холодильника, промісити ще раз руками і розкачати за допомогою качалки шаром близько 1-2 мм.
  • Порізати тісто невеликими квадратами, які потім ще трохи розкачати качалкою.
  • Викласти по центру кожного квадрата тіста близько 1 ч.л. з гіркою начинки і защепити краї.
  • Викласти манти в пароварку на деякій відстані один від одного, на дно пароварки налити води, готувати близько 30-45 хв.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь