Страви з м’яса можуть бути такими різноманітними! Свинину, яловичину і птицю можна запікати, смажити, тушкувати, варити, комбінувати з іншими інгредієнтами. Нещодавно я відкрила для себе приголомшливе поєднання. Родичка з України показала, як готувати «пальчики» зі свинини так, що за вуха не відтягнеш!
Я і раніше пробувала приготувати цю страву, але вийшло невдало. М’ясо вийшло жорстким і сухим. Виявляється, секрет полягав у соусі! Тепер “пальчики” зі свинини з салом готую регулярно: і по буднях, і на свята. Нескладне блюдо подобається всім без винятку!
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Вода 250 мл.
- Морква 1 шт.
- Олія соняшникова за смаком
- Сало свиняче 400 гр.
- Свинина 800 гр.
- Сметана 15% 300 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Томатна паста 300 гр.
- Наріжте свинину на шматочки в 1 см.накрийте їх харчовою плівкою і відбийте з двох сторін. Посоліть, поперчіть і відкладіть м’ясо в сторону.
- Наріжте сало брусочками по 3-4 см завдовжки. Викладіть по брусочку на кожен шматок м’яса.
- Згорніть рулетики з м’яса з салом всередині.
- Дрібно наріжте цибулину, а моркву натріть на тертці. Розігрійте на сковороді олію, обсмажте спершу цибулю до прозорості, а потім додайте моркву і готуйте овочі до м’якості.
- Додайте до овочів томатний соус і сметану, перемішайте і готуйте соус близько 1 хвилини. Посоліть і поперчіть за смаком.
- Влийте воду і готуйте інгредієнти до кипіння. Регулюйте кількість води в залежності від висоти сковороди.
- Викладіть рулетики і готуйте їх під кришкою близько 40 хвилин.
Замість свинини можна використовувати будь-яке інше м’ясо на ваш смак: телятину, яловичину або птицю. Головне – добре відбити м’ясо, тоді “пальчики” з салом вийдуть ніжними і м’якими. Блюдо відмінно поєднується з салатом з овочів або картопляним пюре.