Рецепт для тих, хто вважає за краще готувати овочі з більш щадним способом теплової обробки. При тушкуванні продукт зберігає високі смакові властивості і залишає всередині більше вітамінів і корисних речовин.
Інгредієнти
Порції: –+
- Гарбуз 400 гр.
- Сіль за смаком
- Рослинна олія для смаження
- Спеції та Приправи за смаком
- Рис білий 150 гр.
- Морква 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
Кроки
- Гарбуз очищають від шкірки, насіння і волокон, промивають і обсушують, після чого нарізають овоч великим кубиком.
- Очищені цибулини і моркву нарізають довільно невеликими шматочками, або їх можна натерти, якщо хочеться більш ніжної консистенції страви.
- У сковороді з олією злегка обсмажують цибулю з морквою, а потім додають кубики гарбуза. Сковороду з овочами накривають кришкою і готують на маленькому вогні приблизно 10 хвилин.
- Рис промивають і всипають в сковороду до гарбузі, цибулі і моркві. Блюдо солять і додають улюблені спеції, перемішують, заливають окропом і тушкують ще 20 хвилин. Нагрівання повинно бути досить слабким.
- Подають тушкований гарбуз гарячим, прикрасивши рубаною зеленню, як самостійне блюдо або як гарнір.