Сп’єдіні ді мерлуццо (Spiedini di merluzzo) – італійські шашлички з тріски на шпажках.
Інгредієнти
Порції: –+
- Тріска філе 400 гр.
- Панірувальні сухарі 50 гр.
- Мигдаль солодкий 1 жменю
- Лимон 1 шт.
- Олія оливкова 2-3 ст. л.
- Петрушка кілька гілочок
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Кроки
- Рибу нарізати великими кубиками.
- Подрібнити мигдаль на борошно, змішати з панірувальними сухарями, спеціями, сіллю.
- Обваляти шматочки риби в приготовленій суміші та насадити на дерев’яні шпажки.
- Запікати в попередньо розігрітій до 200°С духовці близько 15 хвилин.
- У невелику миску видавити сік одного лимона, додати оливкову олію, подрібнену петрушку та сіль. Перемішати.
- Подавати шашлички з гарячої тріски, зверху поливши соусом.