Страпацада

Страпацада (Strapatsada / στραπατσάδα) – популярна страва грецької кухні. Базовими інгредієнтами страпацади є яйця, помідори та оливкова олія. Через доступність і низьку вартість цих інгредієнтів страпацада дуже популярна у всіх регіонах Греції. Її часто подають на сніданок, на обід або як легке перекушування. Через швидкий час приготування зазвичай подається відразу, але можна подавати і в холодному вигляді. Страпацада також зустрічається під назвами кагіанас (kagianas) або коскосела (koskosela).

Нижче ми наводимо традиційний грецький рецепт страпацади. Крім базових інгредієнтів, греки також додають фету та різні трави: м’яту, чебрець, орегано, базилік або свіжий кріп.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
20 хвДрук
  • Помідори вимити та дрібно нарізати чи протерти.
  • У сковороді розігріти оливкову олію. Покласти помідори, додати цукор, сіль та чорний перець. Тушкувати на повільному вогні протягом 10-15 хвилин до одержання густого соусу.
  • Дрібно нарізати листя м’яти та додати в сковороду до помідорів.
  • У миску розбити яйця і збовтати за допомогою вилки до однорідності.
  • Яєчну масу влити в сковороду та перемішати. Готувати протягом 3-5 хвилин до готовності яєць.
  • Готову страпацаду перекласти на тарілку і прикрасити гілкою свіжої м’яти.

Подавати страпацаду відразу після приготування зі скибочкою свіжого хліба.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь