Однією з улюблених перших страв є суп із опеньками і м’ясом, т. я. у нашій сім’ї дуже люблять різні супи у будь-яку пору року. Восени я заморожую опеньки у великій кількості, попередньо вимивши і відваривши їх у підсоленій воді, а взимку використовую чудовий напівфабрикат у міру необхідності.
Інгредієнти
Порції: –+
- Свинина 500 гр.
- Опеньки свіжі або заморожені 300 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Картопля 3 шт.
- Рослинна олія для смаження
- Перець чорний мелений за смаком
- Вода 2.5 л.
- Сіль за смаком
- Зелень за бажанням
На порцію
Калорії: 96 ккал
Білки: 4.1 г
Жири: 7.6 г
Вуглеводи: 2.8 г
Кроки
- Приступимо до готування супу з опеньками та м’ясом. Насамперед ретельно вимийте м’ясо. Я використала свинину для гуляшу. Наріжте м’ясо середніми за розміром шматочками.
- У глибоку каструлю з товстим дном наберіть потрібну кількість питної води, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння.
- Посолити, а потім викласти нарізану свинину. Варіть приблизно 30-40 хвилин, періодично знімаючи піну, що утворилася.
- Тим часом дістаньте з морозильної камери опеньки і залиште за кімнатної температури розморозиться. Якщо використовуватимете свіжі гриби, то ретельно їх переберіть і очистіть від сміття, потім вимийте кілька разів у холодній проточній воді, викладіть у сито або друшляк і зайвій волозі дайте стекти.
- Моркву ретельно вимийте та очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, а потім натріть на великій тертці або наріжте тонкою соломкою за допомогою гострого ножа.
- Цибулю очистіть від лушпиння і промийте під холодною проточною водою. Очищену цибулю наріжте кубиком або півкільцями. Спосіб нарізки не важливий.
- Глибоку сковороду поставте на середній вогонь та добре розігрійте. Налийте невелику кількість олії.
- Викладіть подрібнену цибулю і натерту моркву. Періодично перемішуючи, обсмажте овочі до м’якого стану.
- Картоплю ретельно вимийте та очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, потім наріжте середнім за розміром кубиком.
- Зварене м’ясо витягніть з бульйону, а нарізану картоплю викладете в м’ясний бульйон наваристий.
- Потім додайте розморожені опеньки. Готуйте приблизно 10-15 хвилин, періодично перемішуючи.
- В останню чергу викладіть обсмажені овочі та зварене м’ясо, посоліть та додайте чорний мелений перець за смаком.
- Ретельно перемішайте та варіть суп ще 5 хвилин, а потім вимкніть вогонь. Каструлю із супом накрийте кришкою та залиште приблизно на 10 хвилин настоятися.
Готовий наваристий суп із опеньками та м’ясом подавайте на стіл порційно, за бажанням прикрасивши подрібненою зеленню.
Смачного!