Літній суп із польовими опеньками порадує вас своїм ароматом. Ситну страву актуально готувати на обід. Спробуйте простий та смачний варіант домашнього грибного супу.
Інгредієнти
Порції: –+
- Опеньки свіжі 200 гр.
- Картопля 3 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 головка
- Морква 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія для смаження
- Зелень за смаком
- Вода 1 л.
На порцію
Калорії: 60 ккал
Білки: 0.7 г
Жири: 4.9 г
Вуглеводи: 3.2 г
Кроки
- Почнемо готувати суп із польовими опеньками. Лугові опеньки заздалегідь промиваємо і відварюємо в киплячій підсоленій воді 25-30 хвилин.
- Потім зливаємо воду, заливаємо нову і знову ставимо каструлю на вогонь.
- Чистимо картопля і ріжемо її дрібними кубиками.
- Кладемо картопля до опеньків. Можна додати сіль та перець.
- Нарізаємо цибулю, моркву натираємо на велику тертку.
- Обсмажуємо на олії до прозорості.
- Коли картопля буде готова, в каструлю додаємо піджарку з моркви та цибулі. Варимо суп ще 5 хвилин та знімаємо з вогню. Розливаємо по тарілках, подаємо до столу у гарячому вигляді. Порційно можна додати свіжої зелені та сметани. Смачного!